Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2016-09-25Éva 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
23 éve hordok kontaktlencsét, azon belül kb. 10 éve csak Air Optix-ot Solo care aqua folyadékkal. Az utóbbi fél évben estére nagyon száraznak érzem a szemem. Két kérdésem lenne: Az Air Optix új Plus Hydraglyde lencséje jobb? Valamint gondoltam rá, hogy kipróbálok más folyadékot, Opti Free valamelyik típusát vagy Biotrue-t? Mit érdemes újítanom? Az új fajta lencsét vagy másik folyadékot vegyek?
Válaszát előre is köszönöm,
Éva
Válasz:

Kedves Éva,

 

elsőre inkább a folyadékot cserélje le az OptiFree PureMoist-ra. Délután használjon szemcseppet, pl. Systane Ultra-t. A kettő együtt szerintem kényelmessé teszi a lencsét nap végén is.


2016-09-22Gazsiné Vízi Éva 
Kérdés:
Melyik kontaklencsét ajánlanák -11 ill. -9.5
8.4 görbülettel? Köszönöm.
Válasz:

Kedves Éva,

 

pl. az Acuvue Oasys kitűnő választás lenne.


2016-09-21Dénes 
Kérdés:
Kedves tanácsadó!
Ön szerint elképzelhető h jobb lesz a látásom?
Létezik h az egy évvel ezelőtti kontaktológus
(Jobb: BC: 8,7 DIA: 14,5 PWR: +7,00 CYL: -1,25 AX: 170

Bal: BC: 8,7 DIA: 14,5 PWR: +6,00 CYL: -1,25 AX: 30 ) és a mai napon végzett vizsgálat ennyire különbözik?

A mai nap elmentem egy magánrendelésre és a szemorvos megvizsgálta a szemem...
Kicsit megdöbbentünk h az ő mérése alapján kisebb dioptria is elég ahhoz h jól lássak
így bővült a lehetséges lencsék választéka
Az air optix lencsét ajánlotta, de most ahogy össze hasonlítottam a biofiniti paraméterei a jobbak.

A szemüveglencse amire szükségem lenne a mostani mérés alapján
J: 4,25D +0,75cyl 80°
B: 4,00D +1,00cyl 120°

Kontaktlencsében ezt a paramétert rendelik próbalencsének
J +5,25D -0,75 170°
B +5,25D -0,75 30°

Válaszát köszönöm!
Válasz:

Kedves Dénes,

 

a látásvizsgálat egy része szubjektív. A próbakeretbe helyezett dioptriákkal vagy látja a 100% látásélességhez tartozó betűket, számokat vagy nem. Ha látja akkor megvan a legjobb korrekció. Ez az Ön esetében kisebb értékű lett, mint a régi. A próbalencse paraméterek stimmelhetnek, a próba során úgyis kiderül, jó-e velük a látás és kényelmesek-e.


2016-09-21Sarkadiné Dallos Ildikó 
Kérdés:
Érdeklődni szeretnék a Clariti Multifokális lencséről, hogy milyen tipusú milyen vélemények vannak róla.
Én most a Air Optix lencsét használom de nem vált be, nem olyan tiszta a látásom sokat kell pislogni vele,
Vol egy másik lencse még amit használtam még az is jobb volt mint az Air a TopVue Air! Ki szeretném próbálni a Clariti lencsét, s a véleményükre lennék kiváncsi, hogy melyiket ajánlanák?!
Válaszukat előre is köszönöm!!!
Válasz:

Kedves Ildikó!

 

Sok személyes tapasztalatom nincs a Clariti multifocal lencséről, így csak a gyártóra tudok hagyatkozni. O2 áteresztése picit elmarad egy jobb szilikon-hidrogéltől, 86 a Dk/t értéke, az Airoptix ennél joval magasabb értékkel bír. Kényelmes-e azt csak próbával lehet eldönteni. Javaslom keresse fel szemorvosát, optometristáját és kérjen tőle próbalehetőséget. Én enélkül nem vásárolnék semmilyen új lencsét.


2016-09-19Szabó Péter 
Kérdés:
IWear soft kontaklencseről mi a véleményük? érdmes hasznalni?
Válasz:

Kedves Péter,

 

minden iWear lencse privat label termék információim szerint. Ha megírja milyen görbülettel lenne a lencse és milyen alapanyagból, akkor be tudnánk azonosítani és jobban tudnék segíteni.


2016-09-16Dénes 
Kérdés:
Szeretnék érdeklődni h Biofinity toric kontaktlencse márkán kívül létezik-e más márka?
Ami az alábbi paraméterekkel bír:
Jobb: BC: 8,7 DIA: 14,5 PWR: +7,00 CYL: -1,25 AX: 170

Bal: BC: 8,7 DIA: 14,5 PWR: +6,00 CYL: -1,25 AX: 30

A jobb szemem enyhén érzékeny a lencsére szeretnék kipróbálni más típust ha létezik...

A lencsét napi 12 órán át hordom... Műkönnyet frissítésként rendszeresen használok

Egy másik kérdés ilyen intenzív használat mellett milyen időközöként és mennyi időt javasolt pihentetni (szemüveget hordani) a szemem?

Előre is köszönöm válaszát
Válasz:

Kedves Dénes,

 

a biofinity toric helyett hasonlóan magas O2 áteresztésű lencsét nem tudok ajánlani +7,0 dioptriával. Ráadásul ez egy igen kényelmes lencse. Próbálja picit csökkenteni a napi viselés idejét, illetve hétvégén használja többet a szemüvegét. Műkönnyből érdemes kipróbálnia a Systane ultra-t vagy a ballance-t.


2016-09-09Bence 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó,

Nyaralásomhoz szeretnék napi kontaktlencsét vásárolni a szokásos havi helyett. Alapesetben 8.6-os és 8.7-es görbületű lecséket hordok. Az utóbbi tórikus így a napi lencsék választéka ezen területen elég szegényes. Egyetlen gyártónál sem találtam túrikus napi lencsét ekkora görbülettel. A 8.6-ot vagy 8.8-ot javasolná inkább?
Előre is köszönöm a válaszát.
Válasz:

Kedves Bence,

 

egyik gyártó sem viszi túlzásba a görbületválasztékot, mivel lencséik általában széles görbülettartományban lényelmesek. jó választás lehet a CibaVision Dailies ACP toric lencséje, vagy a Johnson&Johnson-tól a 1-day Acuvue Moist for Astigmatism is.


2016-09-07Péter 
Kérdés:
Kedves Tanácsado,
30 éve vagyok szemüveges, változatlan dioptriával (-2, -3). 43 éves vagyok, kezdödö presbyophiám (ugy másfél éve) már zavar. Multifokális kontaktlencsét szeretnék. Két kisérletem volt. Elsö:biofiniti, -2 ill -3, 1.5 add. Közelre jo, távolra nagyon nem. Az optikus azt mondta, fölösleges kisérletezni, ugyse lesz jobb. 2.kisérlet (másik cégnél): proclear,dioptria ua, add 1. Távolra oké, közelre kevés. Optikus azt monta, ha mindenáron lencsét akarok, hordjak minuszosat, és tegyek olvasoszemüveget, ha kell. Ez utobbinál mindkét probalencse domináns volt, nem tudom, ez mennyire fontos. A kérdésem:létezhet nekem megfelelö lencse,és olyan szakember, aki nem lebeszélni, hanem megoldani akar? A lencsék viselése egyébként problémamentes, kényelmes, három évtized szemüveg után szinte felüdülés (lenne). semmilyen szembetegségem sincs. Elöre is köszönöm a válaszát.
Válasz:

Kedves Péter,

 

küldtem külön e-mailt.


2016-09-07Máté 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Érdeklődnék, hogy sötétbarna szemen, fehér színű kontaktlencse viselése esetén mekkor az esély arra, hogy a lencse nem fehérnek fog látszani?
Léteznek olyan színes lencsék, amelyeket úgy lehet hordani mint egy 'hagyományosat'? Ezt úgy értem hogy akár napi 8-10 órát, huzamosabb ideig.

Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Máté,

 

ezek az extrém színű lencsék nem túl modern, alacsony O2 áteresztésű alapanyagból készülnek - információim szerint - így viselése általam nem tanácsolt. Ha jó, egészséges lencseviselést nyújtó színes klencsét szeretne, az Air Optix Colors-t tudom javasolni.


2016-09-06Lintner Adrienn 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó?
Kérdésem az lenne hogy színes, dioptriás kontaktlencsét szeretnék rendelni, és 14,20 mm átmérőjűt találtam, de a sima lencsémen 14 mm-es a szám. Ez problémát jelent, vagy valamiben más lesz a viselése?
Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Adrienn,

 

kicsi az esélye, hogy problémát okozzon. Eldönteni próbalencsés vizsgálattal lehetne, okoz-e kényelmetlenséget. De mint írtam erre kicsi az esély.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia