Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2014-03-16kriszti 
Kérdés:
Üdvözlöm.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen bifocalis lencsét tud ajánlani ezekkel a paraméterekkel: bc 8.7 dia 14.2 köszönöm.
Válasz:

Kedves Kriszti,

 

bifokálisat nem tudok, mivel az egyetlen gyártása is megszűnt kb. 2 éve. Viszont multifokális van néhány:
lens.hu/purevision-multi-focal.html

lens.hu/air-optix-multifocal-aqua-6db.html

lens.hu/biofinity-multifocal.html


2014-03-13Molnár Edina 
Kérdés:
Az lenne a kérdésem, hogy nálam ez szerepel a kontaktlencsés dobozon:
8,7 14.5 -3.00/-1.25x090 Ezt ha én értelmezem, arra gondolok hogy a 8.7 a BC (görbület), a 14.5 az nem tudom micsoda, a -3.00 a dioptria (dio) a -1.25 a cylinder (cyl) éa a 90 az a fok talán az ax? ebben a kettőben vagyok bizonytalan, mármint hogy mi az ax, és mi az a 14.5 az én esetemben! Köszönöm a választ előre is! Üdv. Edina
Válasz:

Kedves Edina,

 

BC (görbület): 8,7

Átmérő: 14,5

dioptria: -3,0D

cylinder (cyl): -1,25D

ax (cylinder foka): 90


2014-03-11Babeczky Lászlóné 
Kérdés:
Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni, hogy +3.75-ös szemüveget viselek utcára. Néha-néha kontaktlencsét hordok, napit, Focus Dailies All Day Comfort-ot. Most szeretnék multifokális kontaktlencsét hordani, ha a szemüvegem +3.75 dioptriás, a multifokális kontaktlencséből hány dioptriásat kell rendelnem. A sima lencsém szintén 3.75-ös.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel
Babeczky Ica
Válasz:

Kedves Babeczky Lászlóné!

 

Picit összetettebb a kérdés annál, hogy a +3,75-höz képest hány dioptriás legyen a multifokális kontaktlencse. Ugyanis a gyártók termékeiknél más-más módszert használnak a dioptriátmenet kialakítására. Így nem elég a távoli dioptria és az addició, hanem meg kell állapítani melyik a domináns szem stb. Javaslom keresse fel ez ügyben kontaktlencse illsztőjét, sajnos konkrét választ neten keresztül kérdésére nem lehet adni.


2014-03-08Hegedüs Szilvia 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!Sajnos a szemüvegtől,amit hordok teljesen kisebesedett az orrom,pedig vékonyított üveg. Multifokális lencsét szeretnék,de sajnos +7 dioptriás a szemüvegem.Kapható-e ilyen erős lencse?.Köszönöm válaszát.
Válasz:

Kedves Szilvia,

 

+7,0 dioptriás multifokális kontaktlencse, sorozatgyártású nem kapható. Viszont az egyedi gyártású CooperVision PROCLEAR MULTIFOCAL XR lencsével megoldható. Ha ez a lencse érdekes lehet az ön számára, kérem küldjön egy e-mailt az címünkre.
 


2014-03-05Debreceni Szilvia 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Kérdésem az lenne, hogy 8,8 BC lencsétől eltérnék és 8,6-os lencsét vásárolnék ugyanazzal a dioptriával és átmérővel.
Kérdésem az lenne, hogy ez az eltérés milyen változást okozna a viselésben.
Köszönöm válaszát!
Válasz:

Kedves Szilvia!

 

Elképzelhető, hogy a kisebb görbület miatt nem lesz teljesen komfortos a lencse illeszkedése. Ezt kijelenteni egy vizsgálat után lehetne, ahol réslámpával megnézik a lencse illeszkedését.


2014-03-03Dénes Erika 
Kérdés:
A multifokális lencsék közül eddig a Cooper V. lencséit rendeltem, ott volt a D ill. N jelölés szemenként, valamint a '+' kiegészítő 1,5 vagy 1 megjelölés. Ha a Ciba V. multifokálisát próbálnám ki, ott nem ezek a jelölések vannak (LO-MED-HI)Ebben az esetben hogy tudom kiválasztani a nekem megfelelőt?
Válasz:

Kedves Erika,

 

a Cibavision Airoptix multifokális kontaktlencsék más kialakításuak, mint a Coopervision multifokális lencséi, így lencsepróba nélkül rizikós az áttérés. A jó lencseválasztáshoz mindenképp próbát javasolnék.


2014-02-28Bafé 
Kérdés:
Üdvözlöm!
20 éve hordok kontaktlencsét. 2 évvel ezelőtt kezdődött a problémám.hirtelen nem tudtam hordani a lencsémet,szédültem benne,fájt a szemem. több szemésznél,kontaktológusnál is voltam. végül 1 dioptriával kisebb lencsét kaptam,bár a szemüvegem továbbra is ugyanolyan erősségű,és azzal látok jól,azonkivül más anyagú és görbületű lencsét kaptam.ez jó is volt ,de most ujra hasonló problémák vannak mit akkor,az uj lencsémmel is. igazából akkor sem tudták sehol,hogy mi a probléma oka...lehet allergia,meg a szemszárazság,de ez nem ad magyarázatot arra,hogy miért kellett gyengébb dioptriás lencse (2vel gyengébb a szemüvegemnél,korábban 1gyel volt gyengébb).Mi lhet az oka a problémáimnak? előre is köszönöm a választ! tisztelettel: Bafé
Válasz:

Kedves Bafé,

 

sajnos nem tudok segíteni az interneten keresztül, a korrekt válaszhoz látni kellene szemeit is.


2014-02-16Kővári Ádám 
Kérdés:
Tisztelt Szakértő!
Az lenne a kérdésem hogy milyen dioptriás kontaktlencsét használjak, ha a szemvizsgálaton ezeket az adatokat kaptam?
Jobb:
SPH +1,25
CYL +0,5
AXIS 30
Bal
SPH +1,50
CYL+0,5
AXIS 150
Eddig 8,6 görbületű lencsét használtam,de eddig nem volt cilinderem(nem tudom a kettőnek van e köze egymáshoz.
Előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Ádám,

 

kérdéséből arra következtetek, hogy nem kontaktlencse vizsgálaton járt, hanem csak egy "szimpla" szemvizsgálaton, ahol szemüvegdioptriát állapítottak meg. Azt tanácsolnám, hogy keressen fel ez ügyben személyesen egy kontaktológust, aki próbalencsével és magával a kontaktlencse vizsgálatban segíteni tud. Az Ön által feltett kérdésre nem lehet interneten keresztül válaszolni, ehhez a szemeit látni kellene stb.


2014-02-14Ági 
Kérdés:
Tisztelt Cím!
Köszönöm a választ, persze voltam szemorvosnál, kettőnél is, egyikük közülük professzor a debreceni Klinikán, ő állapította meg, hogy nagy baj nincs, "csak" száraz a szemem, pihentessem és javulni fog, ill. műkönny használat.
Javulást nem érzek sajnos.
Azért tettem fel itt is kérdéseket, mert itt kimondottan lencsésekkel foglalkoznak és bíztam benne, hogy talán több az ilyen tapasztalat.
Esetleg akik ide írtak ilyen szemszárazság témában, nekik javult?
Válasz:

Kedves Ági,

 

ha nem érez javulást, akkor is érdemes visszamenni az orvoshoz. Nagyon sokféle szemcsepp van a piacon, elképzelhető, hogy egy másik megfelelőbb Önnek. A szemszárazság túl tág fogalom. Nem csak a könny mennyisége fontos, hanem összetétele is.

Akik ide írtak szemszárazság miatt, nem tudom javult-e nekik. Sajnos nem osztották meg tapasztalatukat erről.


2014-02-13Ági 
Kérdés:
Tisztelt Cím!
21 év kemény lencse viselés után a szemem "besokallt", nagyon száraz. Van rá esély, hogy sok pihentetés (szemüveghordás) után még megjavul?
Egyébként nem piros a szemem, nem is szúr, csak ha hozzáérek a szemhéjamhoz, fáj.
A műkönnyek csak percekre enyhítenek a tüneteken, és utána szinte rosszabb.
Várható spontán javulás?
Üdvözlettel: Ágnes
Válasz:

Kedves Ági,

 

esetleg egy szemorvost felkereshetne mielőtt spontán gyógyulást vár.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia