Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2015-01-25Gábor 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Rég óta hordok kontaktlencsét a görbületem 8.6-os, most váltanom kell szilikon-hidrogél napi lencsére, viszont abból csak 8.5 öst találtam, tudna javasolni márkát vagy jó a 8.5ös? Válaszát előre is köszönöm!

2015-01-22Zoltán 
Kérdés:
Kedves tanácsadó.

Jelenleg AirOptix Aqua-t használok, ami nekem annyira tökéletes, hogy soha nem szárad ki a szemem tőle, nincs kellemetlenség érzetem, tökéletesen látok vele és akár még alhatok is benne 1-2 alkalommal, anélkül, hogy akár milyen gondom lenne másnap. Éppen, ezért előfordul, hogy az előírt 1 hónap helyett pl.: 6 hétig hordom, akkor is csak azért cserélem ki, mert már tudom hogy ki kellene. Ebben az esetben hosszabb távon lehet káros ez a +2 hét túlhordás? Illetve érdekelne ennek egy kis tudományos háttere is, hogy x idő után, mi az ami miatt ki kell dobni a lencsét.
Válasz:

Kedves Zoltán!

 

A kontaktlencse viselése során fehérjék, lipidek, kálcium és egyéb anyagok rakódnak le a lencsére. Ezeknek csak egy része távolítódik el az ápolószerrel történő tisztítás során, a maradék folyamatosan halmozódik.

Túlhordás: A kontaktlencsén a fehérje és lipid lerakódások miatt a fertőzésveszély nő.

Néhány szövődmény: conjunctival papillae, conjunctival hyperemia, érujdonképződés stb.

Ráadásul a túlhordással létrejövő lerakodások miatt csökken az O2 áteresztés, ami hosszútávon az érujdonképződéshez vezet.

Ha szeretne pár év múlva is egészséges szemeket, akkor ne hordja túl lencséit.

Ha spórolásból teszi mindezt, akkor inkább ne viseljen lencsét, hordjon szemüveget. Komolyan, szemünk a legfontosabb érzékszervünk, mi értelme tönkretenni?


2015-01-17Sz. Zsófia 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
A jelenleg használt lencsém adatai: BC 8,7 DIA 14,5 viszont szeretnék áttérni a CooperVision Biofinity lencsére, melynek görbülete 8,6 átmérője 14. Okozhat ez az eltérés gondot? Ha igen, melyik lencsét tudná ajánlani? Válaszát előre is köszönöm. Üdv: Sz. Zsófia
Válasz:

Kedves Zsófia!

 

Mint minden lencseváltoztatásnál, ennél is egy kontrollt javasolnék. Mert elvileg okozhat problémát, mivel nem teljesen azonosak a paraméterek. Réslámpás vizsgálattal kideríthető, hogy az újonan választott kontaktlencse - bármelyik legyen is az - jó-e vagy sem.


2014-12-30S. Janos 
Kérdés:
Tisztelt Tanacsado!
Erdeklodnek,hogy a Air optix Night&Day lencse tarolasahoz,illetve tisztitasara megfelelo-e a Opti-free Pure moist,vagy inkabb valami mast ajanlana?
Elore is koszonom a valaszat!
Udvozlettel:Janos
Válasz:

Kedves János!

 

Tökéletes! Az egyik legjobb (ha nem a legjobb) ápolószer.


2014-12-30Adrienn 
Kérdés:
Tisztelt cím!

Az lenne a kérdésem,hogy eddig mírlens kontaktlencsét használtam, de nagyon szúr viselése közben. Ez jó lencse vagy mi okozhatja a problémát? Melyik a leglágyabb lencse amit ajánlana nekem?
Válasz:

Kedves Adrienn!

 

Nem ismerem a "mírlens" kontaktlencsét. Egyébként ilyen esetekben (szúr, bök, piros) azonnal forduljon orvoshoz. Tehát tanácsom az, hogy keresse fel illesztőjét, optikusát, szemorvosát. A megfelelő tanácsadáshoz szükség lenne szemeire, ez interneten keresztül nem megoldható.


2014-12-29Horvát Réka 
Kérdés:
Jó napot!
Olyan kérdéssel fordulnék önökhöz,hogy nekem szükségem lenne kontaktlencsére , a bal szememre +2.00 dioptria 1,25 cyl, illetve a jobb szememre +1.75. Van ilyen cyl-el lencséjük? Ha lehet lágy vagy szilikonosra lenne szükségem. Köszönettel: Horvát Réka
Válasz:

Kedves Réka!

 

Cylinderes kontaktlencséket összegyűjte ezen a linken találja meg: cylinderesek

Minden cylinderes kontaktlencse mínusz értékkel rendelhető, szívesen segítünk az átváltásban, amennyiben e-mailben átküldi a felírt adatokat.


2014-12-24Bence 
Kérdés:
Jonapot. A kérdésem az lenne hogy, új szemüveget kellene vennem mert a régi már gyenge. Szóval melyik érné meg jobban pénzügyileg? A kontaklencse vagy a szemüveg? (Havi kontaklencsében gondolkoztam)
Válasz:

Kedves Bence!

 

Kontaktlencse és ápolószer kb. költsége havi szinten, amennyiben minden nap visel lencsét és az ápolószerből is annyit használ, amennyi szükséges:

kb. 4300 Ft

 

A szemüveg 2 éves kihordási idejével kalkulálva: 24 x 4300Ft = 103200 Ft

Tehát 103200 Ft-ot költene 2 év alatt kontaktlencsére és ápolószerre. Ennek akár a feléből is lehet jó szemüveget készítettni. Tehát ha csak az anyagi oldalát nézzük, akkor szemüveg. Minden más előny a kontaktlencsénél van. Nem párásodik (főleg ebben a hideg időben) belépve egy üzletbe, nem karcolódik a lencséje. Ha mínusz dioptriát hord, jobb a látásélmény a kontaktlencsében. Ha tanácsolhatom, ne csak az anyagi oldalát nézze a dolgoknak.


2014-12-21Bence 
Kérdés:
Udvozlom. Azt szeretnem kerdezni hogy en most kezted el érdeklődni a kontaklencsék iránt... eddig szemüvegem volt, szoval a kérdésem annyi lenne hogy ha át szeretnék váltani kontaklencsére, és hogy a kontaklencsének is van dioptriája? Ha van akkor honnan tudjam meg hogy nekem hányas kell?
Válasz:

Kedves Bence!

 

Természetesen a kontaktlencsének is van dioptriája (bár van 0 dioptriás is). Az hogy Önnek hány dioptriás szükséges, a vizsgálat fogja megmondani. Sőt a vizsgálat során megtanítják a lencseviselés szabályaira is. Ez ügyben keresse fel szemorvosát/optometristáját, aki a vizsgálatban segítségére lesz.


2014-12-12ungi barbara 
Kérdés:
Ha a 8 as görbületű lencse nagy akkor meik a kisebb méret??
Válasz:

Kedves Barbara!

 

Húha, nem tudom. :)


2014-12-11Kovacs Peter 
Kérdés:
A Ciba Vison PrecisionUV lencset hordtam az elmult 10 evben. A gyarto lealt ezzel a lencsevel. Milyen lencset hordhatok helyette? A lencseim adatai: Bal: -15.50 bc: 8.7 dia: 14.4 Jobb: -16:00 bc: 8.7 dia: 14.4
Segitseget elore is koszonom.
Válasz:

Kedves Péter!

 

A Biofinity XR lencse jöhetne szóba. Az erős dioptria és a 8.7-es görbület miatt egy vizsgálattal és lencsepróbával lehetne megmondani, melyik a legjobb választás.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia