Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2016-04-17Tóth Csilla 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó! Mi a véleménye az egynapos eldobható (30 db) Proclear 1 day kontaklencséről?
Válasz:

Kedves Csilla,

 

jó lencse a maga kategóriájában, de léteznek sokkal jobbak nem sokkal többért. Pl. myday, 1-day trueye, total1, biotrue 1 day


2016-04-17Kakas Tibor 
Kérdés:
Kedves tanácsadó! Kontaklencséknél mindegy, hogy milyen tisztító folyadékot használunk?
Válasz:

Kedves Tibor,

 

általunk forgalmazott ápolószerek (lágy lencsékhez!) mindegyike használható lágy lencséhez. De csak lágyhoz. Kemény és gázátersztőkhöz más tipusú van, az is kapható nálunk. A kettőt felcserélni tilos!


2016-04-16Nóra 
Kérdés:
Az egynapos színes és nem dioptriás kontaklencse kicsomagolása után kell kontaklencse tisztító folyadékot használni, vagy egyenesen betehetjük a szemünkbe a lencsét, ahogy kihalásztuk az üvegből (pl. :fülpiszkáló segítségével)?
Válasz:

Kedves Nóra,

 

napilencsékhez nem szoktunk ápolószert használni. Számomra kicsit meglepő, hogy napi színes lencse üvegcsébe lett csomagolva.


2016-04-15Erika 
Kérdés:
Kedves tanácsadó. De a proclear xr +3-as .meg lehet próbálni? vagy kérni kell kimondottan +2.75-öst. Köszönöm válaszát.
Válasz:

Kedves Erika,

 

a Proclear XR-ből nincs próbalehetőség.


2016-04-14Erika 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó.szeretném megtudni ha 2.75-az addició de csak 2.25-ig próbálták a kontaklencsét amivel nem látok ahogy kellene. Lehet e nagyobbat +3-as addiciót megpróbálni. Köszönöm válaszát.
Válasz:

Kedves Erika,

 

általában +2,5-es addicióig vannak multifokális kontaktlencsék. Proclear multifocal XR egyedi gyártású lenne csak magasabb addicióval.


2016-04-13Nagy Elena 
Kérdés:
Kedves tanácsadó!
Nem dioptriás kontaklencsét lehet viselni dioptriás szemüveggel? Tudom,elég hülyén hangzik, de lehetséges? Válaszát köszönöm előre is!
Válasz:

Kedves Elena,

 

nincs akadálya, a színes lencsékből van dioptria nélküli változat.


2016-04-12Regina 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó!
Az lenne az én kérdésem, hogy mi a véleménye erről az egész kontaklencsézésről, ugyan is pár napaja jött azaz ötlet, hogy k.lencsét szeretnék hordani (szemüveges vagyok, dioptria: 3,50). Sokan ellenzik ezt az ötletem, mivel sok szembetegségről hallottak,amelyet a k.lencse okozott. Egy kék színű k.lencsét szeretnék magamnak, természetesen dioptriásat és 3 havit. Magának mi a véleménye erről az egészről? Kérem segítsen, köszönöm!:)
Válasz:

Kedves Regina!

 

Amennyiben minden szabályt betart, azaz megfelelő mennyiségű ápolószerben és megfelelő időközönként tisztítja lencséit, cseréli a lencsetokot, nem hordja túl a lencsét (havi kihordásút nem 32 és nem is 60 napig viseli), tisztításhoz ápolószert használ és nem csapvizet, akkor sok problémát nem fog okozni a lencse, és 10-15 év múlva is problémamentesen tud lencsét viselni. Ezt a pár szabályt kell szem előtt tartania, és nem lesz gond. Aki a környezetében problémákra panaszkodik, többségüknél biztos előfordult a fentiek közül néhány szabály be nem tartása. Mint problémára nem feltétlenül egy kötőhártya-gyulladásra gondolok, mert azt akár egy buszon is össze lehet szedni, minden fenti szabály betartása mellett is.

3.0 dioptria felett pici eltérés lesz a lencse és a szemüveg dioptriájában.

Színes lencséből én egy típust javasolnék, ez pedig az airoptix colors. Havilencse, nagyon jó oxigénáteresztése van. Drága, de ha pár év múlva is szeretne lencsét viselni, akkor ez a jó választás.


2016-04-12Ipacs Tamás 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Rendeltem internetről a jól bevált Biofinity lencse helyett egy 6db-os Bausch&Lomb PureVision lencsét, ügyelve a dioptriára, görbületre, még a víztartalmat és az oxigénáteresztő-képességet is figyelembe véve (kicsit elmaradt a Biofinity-től, de azt hittem ez jelentéktelen eltérés)
És nem bírom megszokni az új lencséket, szúr, kényelmetlen, rettenetes az egész.
Természetesen visszaküldeni nem lehet, hisz már 1 pár lencsét felbontottam...
Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor milyen lehetőség lenne minimalizálni a veszteséget (kb 11 ezer forint kidobva az ablakon) ? Eladni esetleg a bontatlanokat alacsony áron például...
Illetve a másik kérdésem, hogy mitől lehet hogy ennyire szokatlan és zavaró ez a PureVision lencse, az anyag különbsége miatt?

Köszönöm válaszát előre is!
Válasz:

Kedves Tamás!

 

Hiába ugyanaz a görbület és dioptria, az alapanyaga más. Emiatt lehetséges komfortbeli különbség. Mint ahogy érzi is. A kibontott dobozzal sajnos nem sok mindent lehet kezdeni. A kereskedő ismét forgalomba nem tudja hozni, emiatt az elállás jogát nem tudja érvényesíteni. Esetleg meg lehet próbálni eladni a maradékot.


2016-04-08Heizer Péter 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó !
Olyan kérdésem lenne hogy a Dailies AquaComfort Plus napi lencsémet szeretném cserélni havira. Esetleg tudna-e ajánlani valamit , valamit a Air Optix lencséről sok jót hallottam és nem tudom mennyire baj az hogy a :
napi lencsém görbülete:8.7 amire cserélném 8.6
valamint az átmérő is eltér (14.0 volt és 14.2 lenne )?
Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel Péter
Válasz:

Kedves Péter!

 

Az airoptix igen jó lencse. 8.7 és 8.6 közötti különbség nem hinném, hogy sok gondot okozna. Persze biztosat csak vizsgálat során, próbalencsével lehetne mondani.

A mai modern lencséknél sok variációs lehetőség nincs. 8.6 vagy 8.7 és ennyi.


2016-04-05Réka 
Kérdés:
Köszönöm a válaszát!
Nagyon elégedett vagyok a Biofinityvel.
Kérdésem az volna hogy amim volt havi lencse annak a görbülete 8,6 volt, a napi lencséé pedig 8,4.

Ez nem probléma? Vagy ez miben számít?
Válasz:

Kedves Réka!

 

Valamennyi rizikó van a kisebb görbület választásában, biztosat csak próbalencsés vizsgálattal lehetne mondani. Viszont ha megfordítjuk a sorrendet, és először napilencsét választ akkor 8,4 lesz. A mai modern lencsék alapanyagai aránylag tág határok közötti ilesztést biztosítanak.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia