Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2014-09-15Orsolya 
Kérdés:
8.3as görbületű lencsére van szükségem, de abból a fajtából, amiből szoktam rendelni, már csak 8.6-osat találok. Mekkora jelentősége van ennek a különbségnek?
Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Orsolya,

 

nagy valószínűséggel, amit korábban rendelt, már akkor is csak 8,6-os görbülettel gyártották. A nálunk kapható kontaktlencsék közül az utóbbi években egyiknek sem szüntettek meg görbületet.


2014-09-13Kovávs Péterné 
Kérdés:
Kedves Szakértő! Acuvue Advance whit hydracleare kontaktlencsét használok. Szeretném tudni, hogy ez ionos lencse-e?ophylosa szemcseppet szeretnék használni. Köszönöm a válaszát!
Válasz:

Nem ionos.


2014-09-11Szilvia 
Kérdés:
De mind két szememre más-más dioptriáju lencse kell, és ha jól láttam, azt itt nem lehet beállítani.
Válasz:

Kedves Szilvia,

 

különböző dioptriájú szemekre 1-1, azaz összesen 2 doboz lencsét szükséges vásárolnia. Mivel csomagolást nem bontunk meg, és adott dobozban csak egyféle lencsét csomagolnak.


2014-09-10Szilvia 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Szeretnék webről vásárolni kontaktlencsét, de amelyik helyeken nézegettem, azokon csak 8,6os görbületű lencsék voltak, hol ott nekem az optikusom szerint 8,7es görbületű kell nekem. Mit tévő legyek? Az nagy gond, ha más görbületűt veszek mint kéne? Előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Szilvia,

 

nálunk talál 8,7-es görbülettel is lencséket.


2014-09-08Vivien 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Tavaly március óta hordok szemüveget. Eltérő dioptriás, a jobb -1.5 a bal -1.0.
Szeretnék átváltani kontaktlencsére, így az érdekelne, hogy hosszútávon a nap vagy a havi érné meg, illetve melyik márkát ajánlaná? A behelyezés mennyire bonyolult? Honnan tudom, hogy melyik folyadékot kell a lencséhez vennem?
Választ előre is köszönöm, Vivien
Válasz:

Kedves Vivien!

 

Függetlenül, hogy van már szemüvege, szükséges egy kontaktlencse vizsgálat. A vizsgálat során megállapításra kerül a dioptria, és megtanítják a helyes lencsehasználatra is.

A behelyezés és kivétel pár nap alatt megtanulható. Bármely nagy márka szóba jöhet, mindegyik cégnek vannak nagyon jó lencséi. Ápolószer választásban segítségére lehet a webshopunk főoldalán jobb sávban található népszerű termékek lista.

Napi vagy havi (kéthetes)?

Napi előnye:

- minden nap steril lencse, nincs ápolószer macera, pollenallergia mellett javasolt, legegészségesebb lencseviselet

Napi hátrány:

- drágább, mint a havi vagy 2 hetes

Havi előnye:

- olcsóbb megoldás, ha minden nap visel lencsét

Havi hátrány:

- ápolószer szükséges hozzá, napi tisztítási procedúra esténként

 

Ha a pénztárca elbírja vagy hetente csak néhány napot viselne lencsét, akkor napi, egyébként havi.


2014-09-04Madár Ágns 
Kérdés:
A multifokális lencséknél D vagy N jelölés szerepe érdekelne. Köszönettel: Ági
Válasz:

Kedves Ágnes,

 

multifokális kontaktlencsénél: D = domináns, N = nem domináns


2014-09-01Roland 
Kérdés:
Tanácsát szeretném kérni kezdő lencsés vagyok és nincs még bevált lencsém most próbalencsét hordok Dailies AquaComfort Plus-t görbület 8,7 dioptia mindkét szememen -1,5 DIA 14 az illesztőm ezt adta és szeretnék lencsét rendelni ön mit javasol? sokat sportolok és általában sokáig ébren is vagyok válaszát várom köszönöm!
Válasz:

Kedves Roland!

 

A Dailies AquaComfort Plus egy jó lencse, viszont ma már inkább a középmezőnyben helyezkedik el. Léteznek nála jóval magasabb oxigénáteresztéssel bíró napi lencsék, mint pl. J&J Trueye vagy CooperVision MyDay.

Sportoláshoz mindenképp napi lencsét ajánlanék, főleg ha a sport vízi.


2014-09-01Ildikó 
Kérdés:
Első alkalommal vásároltam napi használatú lencsét Bausch & Lomb Softlens márkát, sajnos olyan lágy, hogy első alkalommal nem tudtam felhelyezni. Vajon ennek mi az oka? Már évek óta használok havi lencsét. Lehet, hogy minőségi hibás? Várom válaszát. Köszönettel Ildikó
Válasz:

Kedves Ildikó,

 

a "lágyabb" lágy lencsék picit több rutint igényelhetnek felhelyezéskor. A lencse ujjbegyre helyezése után várjon néhány másodpercet mielőtt felhelyezi szemére. Ezáltal könnyebben fog tapadni a szaruhártyára.


2014-08-29Attila 
Kérdés:
üdvözlöm, lencse kiválasztásánál mi a fontosabb, a víztartalom %, vagy a légáteresztő képesség? elég korán kelő/későn fekvő típus vagyok, szeretnék olyan havi lencsét, ami hosszabb ideig hordva sem irritálja a szemem.
Válasz:

Kedves Attila,

 

mindkettő fontos, de az oxigénáteresztés a legfontosabb. A magas értékkel bíró lencsék - betartva a viselési szabályokat - viselésével elkerülhető az ereződés.

A víztartalom inkább a kényelmet befolyásolja. Mindenképp lencsepróbát javaslok néhány típussal, így kiválasztható az Ön szeme számára a legjobb lencse.


2014-08-26Kohanné K. Marietta 
Kérdés:
Üdvözlöm!
Szeretnék most először ilyen formában lencsét rendelni, azonban nem találok olyan opciót, ami a lencsém dobozán fel van tüntetve. Lehet-e ezt a fajta havi lencsét Önöknél rendelni?
Bausch &Lomb Soflens Toric (alphafilcon A)
SPH -2.00 CYL -2.25
AX 90 BC 8.5
A válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Marietta,


Soflens toric


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia