Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2016-01-08Erzsébet 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
4 éve használok kontaktlencsét, eddig iWear DR Basic típust használtam (J: -5,50 B: -5,25). Szeretnék egy olyan lencsére váltani, aminek egyrészt nagyobb az oxigén-áteresztőképessége, másrészt esetleg több napi viselésre is alkalmas anélkül, hogy kivenném. Melyik fajtát tudná ajánlani?
A másik kérdésem, hogy a szemem görbülete: 8,7, viszont a honlapjukon nem találtam ilyen görbületű lencsét, ebben az esetben a 8,6 vagy a 8,8 értékűt érdemesebb megpróbálni? Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Erzsébet,

 

ma kapható egészséges viseletet nyújtó szilikon-hidrogél lencséket általában 8.6-os görbülettel gyártják. Ez azonban igen tág határok között illeszthető.

Amennyiben több napon keresztül folyamatosan is szeretné viselni lencséjét, akkor a Alcon/CibaVision AirOptix Night&Day-t javasolnám.


2016-01-07Sándor 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Évek óta a következő kontaktlencsét használom: Ultra Silk BC 8.8, DIA 14.2.
Most szeretnék kipróbálni egy szélesebb körben elérhető lencsét. Az Air Optix Aqua lencséket néztem ki viszont ez kizárólag 8.6 görbülettel elérhető a DIA értke megegyezik. Lehet-e érezhető különbség egy 8.6 és egy 8.8 BC érték között?
Köszönöm!
Válasz:

Kedves Sándor!

 

Biztosat a lencse illeszkedéséről csak réslámpás szemvizsgálat során lehet mondani. Ma kapható korszerű, magas O2 áteresztésű lencsék többsége 8.6-os görbülettel kapható. Sok lehetőség nincs a variálásra. Máshogy fogalmazva, ha ma kezdene lencsét viselni, és Air optixot kapna - mely igen jó lencse -, akkor csak 8.6-os görbület lenne.


2016-01-04Viki 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Évekig használtam a Johnson&Johnson tól a Surevue típusú lencsét, ami sajnos megszűnt. Azóta a CooperVision Frequency55 aspheric lencsét használom, amivel szintén meg vagyok elégedve. Viszont azt láttam, hogy ezen nincs egyáltalán UV szűrő. Milyen lencsét tudna nekem ajánlani, ami hasonló a fenti kettőhöz, de UV szűrős is? Köszönöm a válaszát!
Válasz:

Kedves Viki!

 

Ha nagyon UV szűrős lencsét szeretne, akkor pl. az Acuvue Oasys-t érdemes megpróbálnia.


2016-01-02macca 
Kérdés:
Kedves tanácsadó!4 hónapja hordok kontaktlencsét.Próbalencsét 8,7-es görbületűt helyeztek fel,de vásárlásnál 8,5-ös görbületű iwear hydro-t adtak.Jól látok benne,nincs vele ilyen szempontból problémám,viszont a 6 db-os kiszerelésből minimum 1 mindig elszakad,kilyukad.Emiatt a 6 db-os kiszerelés csak 2 hónapig elég 3 helyett.
Milyen márkájú kontaktlencsét ajánlana ami esetleg árban is kedvezőbb és nem szakad?
Válasz:

Kedves Macca!

 

Bármelyik szilikon-hidrogél lencsét tudom ajánlani nyugodt szívvel. Néhány lehetőség bármilyen sorrand nélkül:

 

Airoptix Aqua és Night&day

Biofinity

Avaira

Acuvue Oasys

Purevision 2 HD

...


2016-01-01Hinia 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
A napokban váltottam Proclear Spheric típusú lencsére. Az optikusom adott egy párt, és ő sem vette észre, hogy az egyik Omafilcon A, a másik Omafilcon B anyagú. Miután felhívtam erre a figyelmét, két Omafilcon B típusút kaptam. Arra a kérdésre, hogy mi a különbség a kettő között, nem kaptam választ, és az internetes kutakodás után magam sem igazodnom ezen ki. Úgy látom, mintha szférikus fajta csak Omifalcon A típusú lenne rendelhető a neten, pedig nekem ez az Omifalcon B típus nagyon bejött.
Kérdezem Öntől, mi a különbség Omafilcon A és B típus között?
Válasz:

Kedves Hinia,

 

igazából nagy különbség nincs. Svéd, ausztrál és magyar katalógusokat nézve a Proclear és a Proclear XC (aszférikus) lencséknél használják e két alapanyagot. Amennyiben a vyztartalmat is hozzánézzük akkor világosabb a kép:
Omafilcon B és 62% víz akkor Proclear

Omafilcon A és 60% víz akkor Proclear XC

Zárójelben jegyzem meg, hogy a magyar katalógusban A és 62% a Proclear és nincs XC itthon forgalomban ismereteim szerint. Bár ez inkább csak elírás, mert magán a Proclear dobozán is omafilcon B és 62% szerepel.

Szóval Ön Proclear-t kapott.

 

Szerk.: Raktárkészletünket átnézve a régi csomagolású Proclear lencséknél még omafilcon A és 62% szerepelt, az újak viszont már a B verzióval készülnek.


2015-12-27devenyi timea 
Kérdés:
Kedved Tanacsado! Tobb mint 20 eve hordok lencset, de egyik naprol a masikra egyszeruen szurta a szemem, nem birtam hordani. Egy honapot pihentettem es ma ujra betettem egy vadiuj lencset, most sem jo. Szur a szemem, nem komfortos. Havi lencsem van Ciba Air Optix. Lehetseges, hogy van olyan lencse, amit jobban birna szemem? Mit javasol? Koszonettel, Timea
Válasz:

Kedves Tímea!

 

Amennyiben lencseviseléskor szúr a szeme, bepirosodik, akkor javaslom keresse fel szemorvosát. A hátterét ki kell deríteni, mielőtt lencseváltásra szánja el magát. Javaslatom: szemészeti kontrollvizsgálat.


2015-12-27Bálint 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

A KONTAKTLENCSÉM tulajdonságai:

BAL: D: +0,75
CYL: -1,75 080

JOBB: D: +0,50
CYL: -1,75 100

Kérdésem az lenne, hogy mivel ezek a kontaktlencsém tulajdonságai, a pluszos dioptriák a mínuszos dioptriákat korrigálják-e? tehát rövid, vagy távollátó vagyok-e?
Másik kérdésem, hogy ezeknek a paramétereknek megfelelő kontaktlencse hordása alapján alkalmas lennék-e szemműtétre? Nem tudom eldönteni, hogy távollátó vagyok-e vagy rövidlátó és értesülésem szerint távollátó személy esetén nem nagyon végeznek lézeres műtétet. 23 éves vagyok!

Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Bálint!

 

Ön se nem távol-, se nem rövidlátó. Astigmiája van, abból is kevert típus. A lézeres szemműtétre alkalmasságot maga a műtétet végző klinika dönti el, ebben tanácsot nem tudok adni.


2015-12-22Kitti 
Kérdés:
Tisztelt Tanacsadó!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy múlt héten vettem kontaktlencsét és eddig én az iWear XR Supereme-t használtam de most iWear hydro-t kaptam. Mikor kibontottam es kivettem a lencsét akkor észrevettem hogy furcsa volt a lencse anyaga, sokkal lágyabbnak tűnt sőt amikor kivettem akkor egyből összeragad félbehajlik , a másikkal nem volt ilyen probléma. Ez mitől lehet ? Normalis ez ennel a típusúnál? Mindent ugy csinaltam vele mint eddig 6éve hordok kontaktlencsét.
Előre is köszönöm a válaszát!
Válasz:

Kedves Kitti!

 

Elképzelhető, hogy gyártási hibás az a lencse. Nem igen jellemző az ilyen jellegű probléma a kontaktlencsékre, úgy általában egyikre sem. Ritkán fordul elő ilyen eset. Mi ilyenkor pótolni szoktuk a hibás lencsét.


2015-12-19Muszela Marta 
Kérdés:
T.Tanácsadó!
Kérdésem a következő, a Focus dallies Progressive lencse rendelésénél melyik adatot kell megadni?
Paramétereim: dioptria +0,75,ad:+2,225
Köszönöm
Válasz:

Kedves Márta,

 

a "sima" Focus Dailies már nem kapható, helyette az AquaComfort van.

+2,25 addició esetén HI ADD-ot kell választani rendeléskor.


2015-12-19molnár pál 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó !
Szemüveget hordok,de sajnos nemigazán tudok vigyázni rá.Ezért szeretnék kontaktlencsére váltani.A szemészet által mért adatok nekem semmit nem mondanak,ezért szeretnék önöktől segítséget kérni,az ügyben,hogy milyet vásároljak.Előre is elnézést kérek ha felesleges adatokat írnék le.
Refraktometria : od+2.50 Dsph +0.25 Dcyl 154
os:+3.25 Dsph+0.25 Dcyl 13

V:od:0.5+1.5 Dsph=1.0
os:0.3+2.00 Dsph=1.0

Kv:od:CsXI+3.00 Dsph=CsIV
Cycloplégia:
Refraktormetria od:+3.25 Dsph +0.25 Dcyl 161
os:+4.00 Dsph +0.25 Dcyl 25

V:od:+2.75 Dsph=1.0
os:+3.50 Dsph=1.0

Elöre is köszönöm a segitséget.További szép napot kivánok!
maradok tisztelettel:MOLNÁR PÁL
Válasz:

Kedves Pál!

 

Kontaktlencse rendeléshez nem elég csak dioptria adat (ráadásul a lencse eltérhet a szemüveg dioptriáktól), a lencse görbülete is szükséges. Másrészt magát a kontaktlencse vizsgálatot nem szabad megspórolni. A vizsgálat során lencsét tud kipróbálni, elmagyarázzák és megtanítják a lencse használatát.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia