Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2017-02-23Nick Jenő 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Az alábbi szemadatokat mérte a szemészet a szemvizsgálaton:
jobb: SPH -1,50 CYL +0,75 Axis 80 Cor.mn 0,00 Cor.ált 0,00 Nyers visus 0,4
bal: SPH -0,75 CYL 0,00 Axis 0 Cor.mn 0,00 Cor.ált 0,00 Nyers visus 0,6

Multifokális lencsét szeretnék hordani, és szeretném megkérdezni, hogy ezekkel az adatokkal az alábbi kontaktlencse jó választás-e:

Ciba AirOptix Aqua Multifocal
jobb: PWR -1,25 LO (MAX ADD +1,00) BC 8,6 DIA 14,2
bal : PWR -0,50 LO (MAX ADD +1,00) BC 8,6 DIA 14,2

Köszönettel
Jenő
Válasz:

Kedves Jenő,

 

ezt így eldönteni, hogy jó lesz-e a lencse az ön által megadott paraméterekkel, szerintem nem lehet. A cylinder értéke (jobb szem) valószínű, hogy nem elhanyagolható. Mindenképp azt javasolnám, hogy próbalencsés látásélesség vizsgálattal döntse el optikusánál, hogy milyen dioptriájú a legjobb. Enélkül elég zsákbamacska lesz a lencserendelése.


2017-02-23Eszti 
Kérdés:
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy milyen tünetei vannak a kontaktlencse túlhordásának?
Válasz:

Kedves Eszti,

 

sokféle  panaszt okozhat a kontaktlencse túlhordása. Lehet pl.: ereződés, gyulladás stb...

Nem szabad túlhordani, mert csúnya szövődmények lehetnek belőle.


2017-02-17Panni 
Kérdés:
Milyen az a gyártott kontaktlencse? Pontosabban azt gondolom, hogy milyen, de hogyan lehet ilyenhez jutni?
Válasz:

Kedves Panni,

 

gyártott pl. a proclear rx, de ez éves kihordású, én nem választanám. Akkor inkább 8.4-es görbülettel havi lencse, mint az Avaira Vitality vagy Frequency 55 AS.


2017-02-16Panni 
Kérdés:
BC:8.3 Dia:14.5 P:+13,5 ezek a paraméterek, létezik ebben a kategóriában kontaktlencse? Hiába keresek bárhol...
Válasz:

Kedves Panni,

 

8.3-as görbülettel maximum gyártott jöhet szóba. Ha a 8.6-is megfelelő, akkor pl. Proclear. Megfelelő-e a 8.6, azt a kontaktológusával érdemes megnézetni.


2017-02-15László 
Kérdés:
Üdvözlöm! Előbb nem írtam be a napi lencse típusát: CLARITI 1 DAY MULTIFOCAL. Net áruházi rendelésnél sok helyen csak 1 dioptriát kérnek beírni multifokális lencsénél is. Ez elég?
Válasz:

Kedves László,

 

a clariti is jó lencse, low és high addíció között választhat, míg a Total 1 esetében van Med is. A clariti O2 áteresztésben nem éri el a Total 1-t, 86-os értéket produkál csak.


2017-02-15László 
Kérdés:
Üdvözlöm! iWear Cooper Vision multifocal kontaktlencsét hordok.A BIOFINITY MULTIFOCAL helyette megfelelő? Vagy szeretnék napi lencsét, legalább ilyen minőségűt.
Melyiket válasszam? Köszönellel
Válasz:

Kedves László!

 

A biofinity megfelelő helyette, mivel valójában az is. Napiból multifokálisnak az Alcon Total 1 multifocal-t javasolnám, mivel szintén kimagasló O2 áteresztéssel bír.


2017-02-13Eszter 
Kérdés:
Üdvözlöm! Évek óta a következő paraméterekkel -4.00 8.6 görbületű Ultra Silk 55 AC típusú lencsét használtam. 1 hete váltottam Air Optix Aqua lencsére. Ön szerint jól döntöttem a váltással? Melyik a jobb minőségű lencse?
Válasz:

Kedves Eszter!

 

Jól döntött, az Airoptix Aqua nagyon jó lencse, igen magas O2 áteresztéssel. Ha nem hordja túl és megfelelően használja az ápolószert mellé, akkor sok problémája valószínűleg nem lesz a következő jó pár évben.


2017-02-09Zsuzsa 
Kérdés:
Üdvözlöm!

Mindkét szemem -2.75-ös,cyl mindkettőn: -1.25, a görbülete mindkettőnek 8,70 viszont az AX, vagyis a tengely a balnál 170 a jobbnál 10 . Mindneképpen napi lencsét szeretnék mert csak nagyon ritkán hordanám, inkább szemüveg pártí vagyok. Nem találok viszont olyan lencsét hogy mindne egyezzen és napi legyen. A kérdésem az lenne hogy miből tudnék engedni egy kicsit ? a görbületből vagy a tengelyből?Görbületnél találtam olyat ami 8.60 vagy 8.80 volt a tengelynél pedig 20 illetve 160 a választási lehetőség.

Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Zsuzsa,

 

ha valamiből engedni kellene, akkor én a görbületből engednék. 8.5-tel kapható a Johnson&Johnson 1-day acuvue moist for astigmatism lencse. Minden dioptria paraméter kiválasztható, melyek önnek szükségesek, egyedül a görbület kisebb.


2017-02-02Alexandra 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Eddig szemüveget hordtam,viszont most rendeltem kontaktlencsét. Amit az optikában kaptam papírt, arra ezek voltak feltüntetve: dio:plau, a típusnak pedig -1,75 mindkét szemnél, mivel cylinderes a szemüegem is.. Amit rendeltem, ott a dioprtiához 0,00-t írtam, mivel ezt mondták nekem, hogy ez a helyes.A többi paraméter egyértelmű volt, mint a görbület pl, csak ebben nem vagyok biztos. Kérdés, hogy jól választottam-e, mivel most furának érzem a kontaktlencsét,(aquaview,toric) és a látásom is néha homályos, vagy idő kell, amíg hozzá szokik a szemem? Illetve korábban is volt szemszárazságom, kontaktlencséhez van kifejezetten szemcsepp ilyen esetre?
válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Alexandra!

 

Ne haragudjon, hogy visszakérdezek. Ott ahol rendelt kontaktlencsét ez ügyben nem segítenek? Ha nem biztos, hogy jót rendelt, miért nem jutatta el az orvosi felírást oda, ahol rendelte lencséit? Mondjuk az optilen.hu-hoz, akik forgalmazzák az aquaview lencsét.

Egyébként szemcseppek kontaktlencséhez: lens.hu/szemcsepp-1.html


2017-01-27Rinner Tamás 
Kérdés:
Üdv! Multifokális lencse területen van esetleg jobb a Cooper V, biofinity lencsénél?
Válasz:

Kedves Tamás!

 

Az egyik legjobb lencse. Ha bevált, akkor ne váltson másra.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia