Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2016-09-07Péter 
Kérdés:
Kedves Tanácsado,
30 éve vagyok szemüveges, változatlan dioptriával (-2, -3). 43 éves vagyok, kezdödö presbyophiám (ugy másfél éve) már zavar. Multifokális kontaktlencsét szeretnék. Két kisérletem volt. Elsö:biofiniti, -2 ill -3, 1.5 add. Közelre jo, távolra nagyon nem. Az optikus azt mondta, fölösleges kisérletezni, ugyse lesz jobb. 2.kisérlet (másik cégnél): proclear,dioptria ua, add 1. Távolra oké, közelre kevés. Optikus azt monta, ha mindenáron lencsét akarok, hordjak minuszosat, és tegyek olvasoszemüveget, ha kell. Ez utobbinál mindkét probalencse domináns volt, nem tudom, ez mennyire fontos. A kérdésem:létezhet nekem megfelelö lencse,és olyan szakember, aki nem lebeszélni, hanem megoldani akar? A lencsék viselése egyébként problémamentes, kényelmes, három évtized szemüveg után szinte felüdülés (lenne). semmilyen szembetegségem sincs. Elöre is köszönöm a válaszát.
Válasz:

Kedves Péter,

 

küldtem külön e-mailt.


2016-09-07Máté 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Érdeklődnék, hogy sötétbarna szemen, fehér színű kontaktlencse viselése esetén mekkor az esély arra, hogy a lencse nem fehérnek fog látszani?
Léteznek olyan színes lencsék, amelyeket úgy lehet hordani mint egy 'hagyományosat'? Ezt úgy értem hogy akár napi 8-10 órát, huzamosabb ideig.

Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Máté,

 

ezek az extrém színű lencsék nem túl modern, alacsony O2 áteresztésű alapanyagból készülnek - információim szerint - így viselése általam nem tanácsolt. Ha jó, egészséges lencseviselést nyújtó színes klencsét szeretne, az Air Optix Colors-t tudom javasolni.


2016-09-06Lintner Adrienn 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó?
Kérdésem az lenne hogy színes, dioptriás kontaktlencsét szeretnék rendelni, és 14,20 mm átmérőjűt találtam, de a sima lencsémen 14 mm-es a szám. Ez problémát jelent, vagy valamiben más lesz a viselése?
Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Adrienn,

 

kicsi az esélye, hogy problémát okozzon. Eldönteni próbalencsés vizsgálattal lehetne, okoz-e kényelmetlenséget. De mint írtam erre kicsi az esély.


2016-09-02Emese 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Érdeklődnék, hogy a Biotrue és a Solocare aqua között mi a különbség? Melyik a jobb?

Üdv
Emese
Válasz:

Kedves Emese,

 

Biotrue ápolószer: pH-értéke megegyezik az egészséges könny pH-értékével, a szemben is megtalálható nedvesítő anyagot tartalmaz. Az ápolószer hialuronsavat tartalmaz. Fertőtlenítő szer pedig a Polyaminopropyl biguanide, ami szövetbarát.

 

SoloCare Aqua: itt a fertőtlenítést Polyhexanide végzi, illetve antibakteriális tokot mellékelnek hozzá.

 

A Biotrue ápolószer szembarátabb és jobban nedvesít.


2016-09-01Nemes Szabolcs 
Kérdés:
Szép Napot! Erdeklődnék, hogy Ait Optix muntifokális lencséhez vásárolt Opti-free pure moist folyadék jó-e TopVue Air Multifocal lencse kezeléséhez? És még azt kérdezném, hogy az ideiglenesen nem használt lencse alatt is naponta cserélni kell a folyadékot? Köszönöm segítségét!
Válasz:

Kedves Szabolcs!

 

Elvileg az OptiFree pure moist ápolószert bármely lágy lencséhez használhatja. És igen, célszerű cserélni naponta a nem használt lencse alatt az ápolószert, ez a javasolt lencsetisztítási procedúra.


2016-08-31Kiss Balázs 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Acuvue OASYS for Astigmatism lencsét szoktam rendelni/használni. A napokban szemorvosi vizsgálaton voltam, s a dioptria változott.
jobb szem: -2,75/+2,00/180/0,00
bal szem: -1,75/+1,25/180/0,00

Érdeklődni szeretnék, hogy a fenti termékből (Acuvue lencsék) milyen dioptriájú és cylinderű terméket kellene rendelnem. Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Balázs!

 

A jobb szem 2,0 cylindere pont nincs kontaktlencsében, így erre 0,25-tel kevesebbet mondanék elsőre. Szóval javaslatom (az előbb leírtak miatt nem 100%-os) a megadottak alapján:

Jobb: -1,0D -1,75cyl 90
Bal: -0,5D -1,25cyl 90


2016-08-26Kovács Ildikó 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Évek óta Dailies Aqua Comfort Plus napi lencsét hordok nem napi szinten. A munkámhoz, sajnos, nem tudom viselni, a monitor előtt alig fél óra alatt kiszárad, bepirosodik a szemem.
Olyan lencsére váltanék, amivel nem lenne ilyen problémám.
Minden más tekintetben elégedett vagyok a mostani lencsémmel.
Köszönöm válaszát!
Válasz:

Kedves Ildikó!

 

Nagy valószínűséggel másik lencsével is hasonlókat tapasztalna. A sz.gép monitorját "bámulva" sokkal kevesebbet pislogunk, emiatt a lencse gyorsabban szárad, szemei bepirosodnak. Megoldás inkább a szemcsepp és az odafigyelés a pislogásra. Tartson 5-10 percenként pici szüneteket, amikor távolabbra néz.


2016-08-25PL 
Kérdés:
T.Lens.hu!
A CibaVision 1Day multifocal lencséből mindkét szememre -1,5-öst írt fel az orvos, a CooperVision-ból a vezérszemre -1,5-öst, a másik szemre, -0,5-öst. Kérdésem: a CooperVision új Clariti 1Day multifocal lencséje körkörös kialakítású-e, mint a CibaVision-é, vagy olyan, mint a CooperVision 1Day Multifocal lencséje.
Köszönettel: Ágnes
Válasz:

Kedves PL!

 

A Cibavision Dailies AquaComfort Plus Multifocal és a Coopervision Clariti 1 day Multifocal kialakítása nagyon hasonló. A lencse középső zónájában található a közeli dioptria, a széle felé pedig fokozatosan megy át a távoli dioptriába.


2016-08-25Kardos Lara 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Két hónapja használok kontaktlencsét. Éjjel-nappal használható havi lencsét, amelyet az optikusom havonta veszi ki és rakja fel nekem az újat. Igen borsos áron dolgozik, ezért döntöttem, úgy, hogy magam is meg tudom rendelni a lencséket. Viszont nem hajlandó elárulni sem azt, hogy milyen típusú lencsét rendel a részemre, sem pedig a görbület értékét. Annyi adatom van a szemeimről, hogy -0.75 D = 0,1 mindkét szemem. Ebből lehet tudni a görbület értékét, vagy így sem jutok előrébb? Válaszát előre is megköszönöm!
Válasz:

Kedves Lara,

 

megadott adatokból maximum a dioptriát lehet megtudni. A betanítás hiányát (lencsekezelés elsajátítása) meg kell fizetni. Szerintem keressen egy másik optikát vagy szemészetet, ahol korrekt módon megtanítják Önt a lencse kezelésére, és onnan kezdve bárhol, akár tőlünk is vásárolhat lencsét és nincs kiszolgáltatva.


2016-08-20Gáspár Mária 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! Azt szeretném tudni, hogy az air optix lencse sterling gray színe, ugyanaz a lencse, mint a fresh look colorblends sterling gray-e? Tehát bármelyiket viselem, ugyanolyan lesz felvéve?
Válasz:

Kedves Mária,

 

kérdésére max. azt tudom válaszolni, hogy hasonló lesz a hatás.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia