Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2014-05-24Vajda Anita 
Kérdés:
Korábban Zeiss lencsét használtam. Mivel nekem 8,9-es görbületű lencsére van szükségem, így elég korlátozott a kínálat.
Most úgy látom, hogy nem kapható a webáruházban Zeiss típusú lencse. Várható, hogy a közeljövőben esetleg újra rendelhető lesz? Tudnának esetleg helyette hasonló minőségű lencsét ajánlani 8,9es görbülettel?
Válasz:

Kedves Anita!

 

Sajnos a Zeiss lencsék forgalmazását itthon megszűntette a Carl Zeiss január 1-el, így a jövőben nem hinném hogy ismét forgalomban lesz.

Hasonló paraméterekkel a lehetőségek: Coopervision biomedics 55 és Sauflon UV55


2014-05-19Ancsa 
Kérdés:
Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni milyen lencsét válaszzak ( napi, két hetes, havi),mi lenne a legidálisabb ha csak időszakosan szeretném használni? pl. egy azonos napon reggel sportnál és este sportnál, a többi időt szemüvegben tölteném. Válaszukat előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Ancsa,

 

minél rövidebb a kihordási idő, annál egészségesebb a lencseviselet. Azt kell mérlegelnie, illetve akár pénzügyileg kalkulálnia, hány napot viselne havonta kontaktlencsét. A napi lencsék kivételével mindegyikhez szükséges ápolószer. Akár 2hetes, akár havi, az idő ketyeg, és ha összesen 1 alkalommal viseli, akkor is cserélni kell a kihordási idő lejártakor a lencsét. Naponta az ápolószert cserélni kell a tokban, még akkor is ha hetente 1x viselné a havilencsét!

Ezeket mérlegelje, heti 2-3 alkalom felett érdemes anyagilag a havi/2hetes mellett dönteni. Ha a szem egészsége is fontos, mert miért ne lenne, akkor napi lencsét javasolnám. Minden nap viselve a legdrágább megoldás, viszont a legegészségesebb is, és nincs ápolószer macera. Másrészt előnyös a napi lencse az allergiaszezonban, és pl. vizisportoknál is. Némi információt itt talál.


2014-05-18DorMo 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Eddig J&J Surevue lencsét használtam (Paraméterek: -7 ill. -6 dioptria, Görbület 8.4) Az elmúlt 10 évben szerencsére semmilyen panaszom nem volt, de sajnos a lencse gyártását megszüntették. A lencse átmérője 14 mm volt. A J&J az Acuvue Oasys lencsét javasolja, ennek ugyanolyanok a paraméterei mint a jelenlegi lencsémnek. Ami még szóba jöhetne az az Air Optix Night/Day aminek az átmérője 13,8 mm. Mivel ez is havi lencse szívesebben váltanék erre. Mit jelentene ez a 0,2 mm különbség az átmérőben? Lehet hogy emiatt kényelmetlen lenne?
előre is köszönöm a segítségét
Válasz:

Kedves DorMo,

 

az Acuvue Oasys nagyon jó választás. Az egyik legjobb lencse a piacon. A kisebb átmérő elvileg okozhat problémát, diszkomfort érzést, de bizonyosat az illeszkedés réslámpás vizsgálatával lehetne mondani.


2014-05-16Fülöp Csaba 
Kérdés:
Kedves szakértő! Szeretném megkérdezni hogy a Ciba Vision AIR OPTIX kontaklencse ionos? Szemcseppet szeretnék használni(ophylosa) de azt olvastam ionoshoz nem lehet.Válaszát köszönöm!
Válasz:

Kedves Csaba!

 

Az Air optix Aqua nem ionos lencse.


2014-05-14Andrea 
Kérdés:
Kedves Lens.hu!
Eddig az Acuvue Oasys for Astigmatism 2 hetes lencséjét használtam (eléggé érzékeny a szemem),de most szeretnék áttérni a havi lencsére.Melyik lencsét ajánlanák ami nem horrorisztikus árban van?
Paraméterek:
J:-1.00 cyl.:-2.25 170°
B:-1.25 cyl.:-2.25 10°
Köszönöm!
Válasz:

Kedves Andrea!

 

Ma kapható egyik legjobb lencséről szeretne áttérni egy másikra, csak "rosszabbat" tudnék ajánlani. Ha sokáig szeretne még kontaktlencsét viselni, ne váltson.

Mi szól az Acuve Oasys for Astigmatism mellett?

 

- szilikon-hidrogél lencse, igen magas oxigénáteresztéssel

- kéthetes viselet, minél rövidebb a kihordási idő, annál egészségesebb

- nagyon jó illeszkedés

- gyors stabilizáció a szaruhártyán, tórikus lencsénél ez nagy előny

- kiváló lencsenedvesedés

- UV védelem

 

Ellenérv:

- az ára, de a minőséget mindig is meg kellett fizetni

 


2014-05-08Zsuzsi 
Kérdés:
Kedves szakértő!

Érdeklődnék,hogy nekem Toricus lencse van felírva és hogy így kaphatnék e színezett kontaktlencsét?
Bausch&Lomb PureVision Toricus lencsét használok a listában sajnos nem találtam viszont színezettet. Kérdésem, hogy hol,egyáltalán hozzájuthatok e nekem megfelelő színes lencséhez?

Válaszát előre köszönöm.
Üdvözlettel:

Kiss Zsuzsa
Válasz:

Kedves Zsuzsi,

 

tudtommal nem gyártanak színes tórikus lencsét.


2014-05-08Csilla 
Kérdés:
Kedves szakértő. Szeretném kérdezni hogy a Bausc&Lomb purevision kontaklencse ionos? Szemcseppet szeretnék használni(ophylosa) de azt olvastam ionoshoz nem lehet.Válaszát köszönöm!
Válasz:

Kedves Csilla,

 

a Purevision kontaktlencse ionos.


2014-05-03Végi Ferencné 
Kérdés:
Tisztelt Szakértő!
56 éves vagyok és a szemüvegem távolra2,5 di, közelre pedig 3,75 di. Mivel még sohasem volt kontaktlencsém, szeretném megkérdezni, hogy milyet ajánl?
Válasz:

Kedves Végi Ferencné!

 

Két lehetőség lenne:

1. kontaktlencse távolra és mellé olvasószemüveg

2. multifokális kontaktlencse

 

A dioptriák alapján nagyon sok lehetőség adódik, bármelyik verziót választja. Javaslom a vizsgálat, próba és betanítás végett keressen fel egy optikát vagy rendelőt.


2014-04-28Hernádi Andrea 
Kérdés:
1 napos eldobható kontaktot hordok.A nap folyamán változhat a szem görbülete?/vérnyomás stb./
Vagy ez független a külső körülményektől.Másik kérdésem az a lencse átmérője miért számít?
Köszönöm!
Válasz:

Kedves Andrea,

 

látást befolyásoló mértékben nem változhat a görbület. A lencse illeszkedését a görbület és átmérő együtt határozza meg.


2014-04-28Rápolti Csilla 
Kérdés:
Kedves Szakértő!

A kislányom Precision UV 9,1
görbületű, -2,5 kontaktlencsét visel.
Úgy tudom ennek megszünt a gyártása, mit ajánl helyette? A görbület miatt ajánlották ezt a fajtát.

Köszönöm.
Válasz:

Kedves Csilla,

 

javaslom keressen fel egy vizsgálót/optikát, ahol próbalencsét adnak. Vizsgálat nélkül nincs sok értelme lencsét ajánlani. Az új, egészséges alapanyagból gyártott lencsék közül sok szóba jöhet, függetlenül attól, hogy görbületük kisebb 9,1-nél.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia