Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2014-11-21Nara 
Kérdés:
Tisztelt cím!

Most voltam szemvizsgálaton és sajnos kiderült, hogy az egyik szemem cilinderes a másik nem. Két fajta lencsét próbáltam, amiből az Acuvue nem jött be, nem bírta a szemem. Azt javasolták, hogy a Coopervision lencsét vegyem meg. Ebből van kettő, az egyik a Biofinity a másik pedig a Biomedics. Más az anyaga és a víztartalma. Melyiket javasolják? Kicsit érzékeny a szemem és sokat nézem a monitort, a magasabb víztartalmú jobb ilyen esetben?

Előre is köszönöm a választ.
Válasz:

Kedves Nara!

 

Anélkül szeretné ajánljunk lencsét, hogy látnánk szemeit. Szemvizsgálaton a szakember, hamár ajánlott valamit, konkrétabban is megnevezhette volna. Ráadásul próbalencsét is biztosíthatott volna. Neten keresztül, vizsgálat nélkül hiába ajánlunk bármit is, nem biztos, hogy megfelelő lesz.

Javaslatunk: menjen vissza a szemorvoshoz/optometristához és próbálja meg a Coopervision biofinity-t is. Próba nélkül teljesen felesleges bárhol is lencsét vásárolnia, mert akár pénzkidobás is lehet belőle. Amennyiben a lencse kényelmes, könnyen kezelhető, és jól is lát vele, na akkor vásároljon.

Véletlenül sem szeretném kioktatni, csak a szemei egészségét szeretném védeni. Egy kontaktlencsés vizsgálatnak - a dioptria megállapításán túl - az lenne az értelme, hogy ott a páciens a lencsé(ke)t kipróbálhassa. (Nálunk így működik.) Mert ekkor derül ki, hogy kényelmes-e, megfelelő-e az illeszkedés stb. Ráadásul monitor előtt sok időt tölt. A monitort nézve kevesebbet pislogunk. Ha ehhez még csökkent könnytermelés is társul, akkor elképzelhető szemcsepp nélkül nem lesz egyik lencse sem kényelmes. És ez is a vizsgálat során derülne ki.


2014-11-19Balogh Boglárka 
Kérdés:
Kedves lens.hu!
Olyan kérdésem lenne, hogy én a Coopervision Options Premier típusú kontaktlencsét használom. Eddig optikából rendeltem a kontaktlencsét. Utánanéztem neten is, hátha onnan rendelve olcsóbb lenne, de sajnos nem találtam kifejezetten ezt a márkát (az Options premierre gondolok). A kérdésem az lenne, hogy más márkával helyettesíthetem-e, amit esetleg neten is meg tudnék rendelni. Ha lehetséges, és tudna nekem ilyet ajánlani, megköszönöm. Tehát Coopervision Options Premier, BC: 8.6; DIA: 14.0; PWR: -0.75
Segítségét előre is köszönöm. Üdv, Balogh Boglárka
Válasz:

Kedves Boglárka!

 

Az options premier az Opticnet partnerüzletek "private label" terméke, amely nem más, mint egy Coopervision Biofinity átcsomagolva.


2014-11-19Kálmán Renáta 
Kérdés:
Javaslatot szeretnék kérni. Több éve használom az Air Optix nappali lencséjét, mínusz 6,5-ös mindkét szemem. Kb. egy éve tapasztalok problémákat. Kivörösödik, könnyezik, begyullad a jobb szemem. Volt, hogy leálltam a lencsével, 1 hónapra. Viszont olyan a munkám, hogy a szemüveg zavar. Tegnap pedig a frissiben kibontott lencse után estére már piros volt a szemem. Kérdésem az, hogy lehet-e benne valami allegén összetevő, vagy változtattak-e a lencse anyagában? Mit javasolnak? köszönettel: Renáta
Válasz:

Kedves Renáta!

 

Javaslatom a következő lenne: ilyen problémával feltétlenül forduljon szemorvoshoz.


2014-11-18Hetti 
Kérdés:
Tisztelt Szakértő!

Bal szememre tórikus lencsét hordok és most először szeretnék rendelni az oldalról. Az lenne a kérdésem, hogy ár-érték arányban melyik 6 havi kiszerelésű kontaktlencse éri meg a legjobban, illetve melyiket ajánlná nekem?
Válasz:

Kedves Hetti!

 

1-1 doboz Purevision és Purevision toric-ot javasolnék. De nem sokkal drágább 6 hónapra az Airoptix és annak astigmatism változata. Az utóbbinak sokkal jobb az oxigénáteresztése.


2014-11-17Blyan 
Kérdés:
T. Szakértő!

Most PL PureVision Toric lencsét hordok, két kérdésem lenne.

Az ugyanilyen nevű for antigmatism nevű lencse miben különbözik a mostanitól? Illetve az Alcon/Ciba Vision hasonló lencséjét (Air Optix For Astigmatism ) hordhatom-e?

Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Blyan!

 

Elvileg ugyanaz, mindkét elnevezés a cylinderes lencsére utal.

Az airoptix astigmatism-ra történő áttérés - próba nélkül - hordozhat magában némi kockázatot. Mivel más alapanyag, hiába ugyanaz a görbület, nem biztos, hogy ugyanazt a komfortot nyújtja az Ön szemein. Kényelmi szempontból lehet némi kockázat.


2014-11-16márta 
Kérdés:
T. Szakértő,
Kérdésem a következő:
Szemüveg illetve kontaktlencse cilinder fok megeggyezik?
Köszönöm
Válasz:

Kedves Márta!

 

Kérdéséből arra következtetek, hogy nem volt kontaktlencsés szemvizsgálaton. Anélkül, csak a szemüvegadatokból kiindulva ne rendeljen kontaktlencsét, mert veszélyes.

A kérdésére visszatérve, néha megegyezik, néha nem.


2014-11-13cherish 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Kontaktlencsém görbülete 8.4
Ez sajnos nagyon kevés lencsetípusnál elérhető. Lehet 1-2 tizeddel nagyobbat választani? Esetleg 8.6-os bc-t?
Köszönettel: Cherish
Válasz:

Kedves Cherish!

 

Csak ismételni tudom magam, ilyen esetekben a réslámpás vizsgálat ad választ. Választani bármit lehet. Hogy jó is lesz-e, na ezt dönti el egy vizsgálat. Pl. A Johnson&Johnson Acuvue Oasys lencséje 8.4-el kapható. Nagyon jó lencse.


2014-11-13Réka 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Jelenleg Biofinity Toric lencsém van, de érdekelne és kipróbálnám az AirOptix tórikus lencséjét is. Igazából nincs gondom a jelenlegivel, de sok jót olvastam az AirOptixról is. Víztartalmuk és oxigénáteresztésük eltérő. Kipróbálhatom nyugodt szívvel a másik fajta lencsét is? Köszönöm!
Válasz:

Kedves Réka!

 

Mivel különböző a két lencse alapanyaga, okozhat kényelmetlen érzést. Ezt leszámítva nem sok kockázat van benne.


2014-11-12Trincsi kitti 
Kérdés:
Jó napot kívánok! azt szeretném megkérdezni hogy a air optix /ciba vision kontaklencse az ionos-e?
Válasz:

Kedves Kitti!

 

Tudtommal nem ionos.


2014-11-05asvany 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

melyik most a legjobb napi lencse?
Válasz:

Kedves asvany!

 

Teljesség igénye nélkül, ABC sorrendben:


Alcon TOTAL1

Coopervision Myday

Johnson&Johnson Trueye


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia