Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2015-05-23Nagy Tekla 
Kérdés:
Kedves Szakértő!

3 éve használtam az Air optix asztigmiás lencséit. Egy hete úgy döntöttem, hogy optikust váltok, és az új helyen (ofotért) a mérések alapján nincsen szükségem asztigmiás lencsékre.(mivel drágábbak, ezért nem teljesen mindegy) Az új, sima iWear lencsék is kényelmesnek, élesnek bizonyultak számomra. Ön szerint érdemes lenne egy harmadik optimeristát is felkeresni? Mivel az asztigmiás lencsékkel sem volt gondom. A kettő közül melyik a "jobb"?
Válasz:

Kedves Nagy Tekla!

 

1. Ha az iWear lencsékkel elégedett és a látásélesség is jó, akkor mi értelme harmadik optikát felkeresnie?

2. Melyik a "jobb"? Lásd első pont. Tehát ha a látásélesség 100% és kényelmes a lencse, akkor teljesen mindegy, hogy van-e cylinder.


2015-05-23Ella 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Már több éve hordok kontaktlencsét, jelenleg Biofinytit, korábban Air optix aquát. A korábbinál többször, jelenleg csak ritkán fordul elő, (talán havonta egyszer) hogy hirtelen annyira kiszárad a szemem a lencsétől, hogy alig bírom kinyitni, könnyezek. Ha kiveszem, egy idő után megszűnik ez az érzés.
Ön szerint ez még normális, a kontaktlencse velejárója, vagy lehetne tenni ellene valamit?
Előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Ella!

 

Feltételezve, hogy nincs túlhordva a lencse és minden viselési és ápolási szabályt betart, én a könnytermelést vizsgálnám elsőre. Emiatt mindenképp érdemes lenne felkeresni egy optikát/magánrendelőt, mielőtt bármilyen műkönnyet kezdene használni.


2015-05-19Kovács Gábor 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a szilikonhidrogél lencséket nem bírja a szemem. 9,0-ás görbületem van, de hiába kaptam akkora napi viseletű lencsét azt sem tolerálja. Optima fw-t használok panaszmentesen, a hidrogélekkel midnen rendben van, de ugye gondolom előbb vagy utóbb leállnak mindegyik gyártásával. Esetleg lenne megoldása számomra?
Köszönettel, Gábor
Válasz:

Kedves Gábor!

 

9.0-es görbülettel az Optima FW-n kívül még néhány egyedi gyártású lencse létezik. Viszont van olyan magyarországi forgalmazó, aki szilikon-hidrogélben is beszerez egyedi gyártásút.

A hidrogél lencsék úgy gondolom még jó pár évig piacon lesznek. Ha netán majd megszűnik az Öné - általában jó fél évvel előbb bejelentik - akkor érdemes gondolkodni a továbbiakról. Ha betrat minden szabályt, és nem hordja túl az Optima FW-t, sok panaszt nem fog okozni. Félévente kontrollt mindenképp javaslok az ereződések kiszűrése miatt.


2015-05-12Orsi 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

Előző levelemre megkaptam a válaszát, amit nagyon szépen köszönök!
Szeretnék rendelni Önöktől Biofinity kontaktlencsét. Az adatok: sph +8,00 görb:8,6. A Biofinity XR lencsénél azt olvastam, hogy ha +8,00-as lencsére van szükségem, akkor a Biofinity 6-os vagy 3-as kiszerelése között választhatok. A 6-os kiszerelésnél azonban a +6 a legmagasabb lehetőség.
Akkor kizárásos alapon a Biofinity 3-as csomagolást tudom megrendelni?

Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Orsi!

 

Jelen pillanatban +8,0 dioptriában csak 3-as kiszerelést tudunk szállítani: biofinity (3)


2015-05-12kata 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

A szemüveg, amit viselek: J:+0.5, B:+0.5, és ehhez még előző vizsgálatokon cylinder hordását is javasolták, de azt nehezen tudtam megszokni, így kis dioptriája (0.25) miatt jelenleg nem hordom.
A szemüvegemet gyakorlatilag állandóan használom, mert nélküle fáj a fejem, szédülök, stb.
Mivel a dioptriám nem nagy, így érdeklődnék, hogy kipróbálhatom-e a kontaktlencsét? Láttam, hogy lehet rendelni az én értékeimmel, de kíváncsi vagyok, hogy Ön mit tanácsolna.
Érdemes kipróbálni?

Köszönöm.
Kata
Válasz:

Kedves Kata!

 

A leírt szemüvegadatokkal nincs akadálya a kontaktlencse viselésének. Ehhez mindenképp fel kell keresnie egy optikát vagy szemorvost, ahol vizsgálat során kipróbálhatja a lencsét és megtanítják annak helyes használatára. Ha minden rendben, onnantól kezdve rendelhet lencsét.


2015-05-11Lingvai Emese 
Kérdés:
Hello!
Most először rendelnék lencsét netről és nem értem mi mit jelent a kártyámon...

átm. 70
réteg: HART+MC
sph. -3.00 cyl.+1,25 add.0,00

sph. -1,50 cl. +0,25 add. 0,00
Válasz:

Kedves Emese!

 

Először talán egy optikát lenne érdemes felkeresnie kontaktlencse vizsgálat céljából. Egyszerűen a szemüvegadatokból kiindulva nem lehet lencsét rendelni. És ki fogja szemeit megvizsgálni, megtanítani a lencse használatra?


2015-05-08Orsi 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

Húsz éven keresztül viseltem kemény kontaktlencsét a magas dioptriám miatt, de most az egyik Ofotért üzletben rábeszéltek, hogy próbáljam ki a lágy lencsét.
Jelenleg próbalencsém van. Iwear XRSP. Görb. 8,6. sph +8,00.
Annyit azonban elárultak ott, hogy az Iwear egy fantázianév és ez a lencse máshol Biofinity vagy Bioflex néven fut. A Cooper Vision gyártja.
Találtam az Önök oldalán Biofinity lencséket, de a dioptriámnak megfelelően szeretném megkérdezni, hogy melyiket válasszam? Egyáltalán ezek tényleg ugyanolyan minőségű lencsék?
Ha tud ajánlani számomra megfelelő megoldást, akkor tanácsot kérnék abban is, hogy melyik tároló folyadékot rendeljem meg hozzá Önöktől?

Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelettel: Orsi
Válasz:

Kedves Orsi!

 

Az eredeti lencse a Biofinity. Ennek a lencsének vannak "private label"-ként más elnevezéssel variációi és nem fordítva.

Pl. egy hozzá passzoló ápolószer - szintén Coopervision termék - Options Multi.

 


2015-05-06Évi 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Érdeklődnék, hogy régen ofotérba és vision expressbe is bemérték a szemem azonos adatokkal, jobb bal -1,5 görbület 8,6 átmérő 14mm.. viszont amit akkor kaptam iwear lencsének látás hónapja alatt írták fel, 14,5 átmérője van... ugye vizsgálati lapon ráírták jól illeszkedik, meg picit erezett a szemem, de műkönnyet használok.

most megint akartam lencsét hordani elmentem egy optikába bemérték, és mondták a -1,5 maradjon, cilinder nem kell mert szemüvegbe eltérő a két szemem egyiken van cilinder 0,5. átmérő 14mm

de akkor hogy kaphattam 14,5mm régebben, i wearből csak annyi van?...
a mostani optius a biofinity próbalencsét adta, abból fogok rendelni innen...
de néztem az air optix márkát az nagyon tetszik és biofinity helyett lehet inkább azt próbálnám de átmérője 14,2 mm.
megmerjem rendelni? kényelmes a mostani ugye megvizsgálták, de régen is és ahoz képest 14,5mm lencsét kaptam és hordtam, így döntést nehéz hozzak, hogy melyik szemészre hallgassak, vagy akkor a 14,2mm is megfelel

köszönöm
Válasz:

Kedves Évi!

 

Hogy annak idején az Ofotért és Vision Express üzletekben a bemérés után miért kapott más lencsét, mint ami a vizsgálati lapon szerepel adatokkal, azt nem tudom. Akkor kellett volna rákérdeznie.

A Biofinity lencse egy igen jó lencse. Ha a próba során kényelmesnek bizonyul és elégedett lesz vele, ne váltson. Mi értelme más lencsén gondolkodnia?

Viszont ha váltani szeretne Airoptix-ra, akkor azt is illene megpróbálnia, hogy eldönthető legyen melyik mennyire kényelmes szemeinek. Mindkét lencse önmagában nagyszerű lencse, de minden ember külön egyén, szemeink nem egyformák. Van akinek Airoptix a tuti, van akinek a Biofinity vagy épp a Purevision.


2015-05-04Vuckó 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
A kontaktológus szerint 9.0 görbületű szememre nem egyszerű kontaktlencsét találni. Érdekellne, hogy milyen 9.0 havi lencsék jönnek szóba, illetve kapható-e ebben mértben színes lencse? Tényleg ennyire ritka a 9.0 görbületű szem, hogy még kontaktlencsét se gyártanak rá?
Válasz:

Kedves Vuckó!

 

9.0-es görbülettel havi lencsét nem igen találni. Színes lencsét meg pláne nem. A régi, hagyományos lencsékből létezik 8.9-cel, pl. Frequency vagy Biomed 55 UV

Ettől függetlenül érdemes megpróbálni szilikon-hidrogél alapanyagú lencsét, mert azok igen tág határok között illeszthetők jó eredménnyel. Pl. Airoptix, Biofinity stb.


2015-05-04Szuromi 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

A korábbi levelemhez kapcsolódóan válaszolnék a kérdésére.
A vizsgálatot az Ofotért-ben végezték, és az általuk forgalmazott Johnson&Johnson lencsét ajánlották.A héten jön meg a próbalencse, amit kíváncsian várok.
Kissé kétkedve fogadtam, azt hogy az eddigi 8.4 helyett, ami kényelmes volt 8.9-et ajánlottak.Úgy tudtam, hogy a görbület nagyon fontos maghatározója a kontaktlencse viselésnek, és a két méret között elég nagy a különbség.Vagy az újabbak jobban illeszkednek?
Az ön által ajánlott (Airoptix Aqua, Biofinity, Avaira, Purevision 2HD ) lencsékhez tudna ajánlani forgalmazót, ahol vizsgálat után megfelelőt ajánlanának?
üdvözlettel:
Gábor
Válasz:

Kedves Szuromi!

 

Azt javaslom kérdezzen még rá erre a 8.4 vs 8.9 görbületre, mert - gondolom oasys lencse lesz a próba - az épp létezik 8.4-el is, meg persze 8.8-cal. Egyébként a próbalencsés vizsgálat során - réslámpa előtt - kiderül mennyire jó a próbalencse. Az oasys egy igen jó lencse, szóval jót ajánlottak Önnek az Ofotértban. Az előző válaszban csak azért nem soroltam fel, mert a precision uv havi volt, és az oasys 2 hetes kihordású.

A felsorolt négy lencséhez nem tudok optikát javasolni, nincs konkrét kapcsoltunk más városokban található optikákkal, mint illesztőhelyekkel.

A forgalmazói/gyártói oldalakon (Cibavision, Coopervision stb.) általában található optika kereső, érdemes megnéznie.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia