Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2014-10-15Havasi Zsófia 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Kérdés most nincs, csak dicséret, nem találkoztam még ilyesmivel, hogy pár óra alatt pontos, korrekt választ kapjak, hogy visszaolvasva is precízen, távvizsgálatot és távgyógyítást mellőzve segítsenek a kérdezőnek. Gratulálok és sok sikert a további munkájukhoz!
Válasz:

Kedves Zsófia!

 

Köszönöm! Remélem sikerül megoldani az illesztőjével a dioptria kérdést. További kérdés esetén is állok rendelkezésére. Üdv: Keresztessy Gábor optometrista


2014-10-15Havasi Zsófia 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! A szemüvegem -1 dioptriás, a kontaktlencsém az optikus tanácsára -0,75-ös, 3 hete hordom, tesztidőszak van még. A gond, hogy állandóan hunyorgok, pedig élesnek tűnik a kép, mégis erőlködik a szemem, főleg szabad levegőn. Ön szerint a dioptria kevés, vagy más lehet a gond?
Köszönettel Havasi Zsófia
Válasz:

Kedves Zsófia!

 

Elvileg 3 dioptria felett különbözne a szemüveg dioptria a kontaktlencsétől. Látásélesség ellenőrzésnél kiderülne a -0,25 számít-e. Kérdezzen rá, miért kapott -0,75-öt.


2014-10-14András 
Kérdés:
T. Tanácsadó!

A kérdésem az lenne, hogy 8.6 görbületű szemre, milyen márkájú kontaktlencsét érdemes vásárolni? Átmérő mennyire fontos? Sajnos ilyen adatokat a kontaktológustól nem kaptam.
Válasz:

Kedves András!

 

8.6-os görbülettel 10-15 lencse is szóba jöhet. Coopervision, Cibavision, Bausch+Lomb stb.

Az átmérő is fontos lehet, de sok variáció nincs: 13,8;14,0;14,2 általában.


2014-10-14Cserjési Fanni 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Jelenleg Acuvue Advance with Hydraclear lencsét használok amely 8.3-as görbületű, viszont csak 2 hetes. Váltani szeretnék egy hónapos lencsére de nem találtam hasonlót, csak magasabb görbűletűt. Régen 8.1es görbületűt használtam, viszont az megszűnt. Ennél a lencsénél viszont néha azt érzem, hogy "ki akarna esni", nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e a nagyobb görbülettel. Tehát abban szeretnék segítséget mérni, hogy mit ajánlana az én esetemben. Semmilyen cilinderem vagy ilyesmik nincsen csak rövidlátó vagyok.

Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Fanni!

 

8.3-as görbülettel nem igen van havi lencse. Ha havira szeretne váltani, akkor ahhoz javasolnék egy vizsgálatot is, hogy réslámpa előtt ellenőrizni lehessen a havi lencse illeszkedését. Enélkül a vizsgálat nélkül nem szeretnék belemenni ajánlásba, mert nagy lehet a görbületkülönbség, ami diszkomfotérzést vált ki.

Az advance nem megfelelő illeszkedése miatt is - mint írja "ki akarna esni" - érdemes kontrollra bejelentkeznie.


2014-10-12Vivien 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Az AirOptix Aqua mennyire megbízható kontaktlencse?
Válasz:

Kedves Vivien!

 

Az egyik legjobb ma kapható kontaktlencse.


2014-10-12Kati 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! Acuvue Moist napi 9,0 görbületű próbalencsét kaptam, nagyon meg voltam vele elégedve, egyedül az árával van gondom. Most kaptam Acuvue Oasis lencsét, ami több hétig használható és olcsóbb. Viszont ez csak 8,8 görbületben létezik. Nem látok vele olyan jól, mint az első típussal, homályos, bizonytalanabb a kép, száraznak is érzem. Lehet, hogy a görbület különbség okozza? Ragaszkodjak a 9,0 görbülethez? Van az Acuvue Moist-nál olcsóbb alternatíva? Köszönettel,
Válasz:

Kedves Kati!

 

A napi lencsék valóban drágábbak, viszont kényelmes és egészséges viseletet tesznek lehetővé. Az Oasys lencse nem több hétig viselhető, hanem max 2 hétig. Erre mindenképp figyeljen oda, mert egyébként túlhordja, ami káros.

A homályos látásra és a többi panaszra csak vizsgálatot követően lehetne egzakt választ adni.

9,0-es görbülettel csak a Moist lencse kapható, illetve a "nagyobbik" testvére a Trueye a Johnson&Johnson-tól.

Sokan olcsó terméket szeretnének viselni, viszont ez a minőség rovására is mehet. A kontaktlencse viselés nem a legolcsóbb megoldás a látásjavítás piacán. Ha Ön 5-8 év múlva is szeretne szövődménymentesen kontaktlencsét viselni, akkor az havi min. 5-7ezer forintból úszható meg. Tehát pl. 3 hónapra 2 doboz Oasys és 2 doboz 360ml ápolószer.


2014-10-11Barkóczi Ágnes 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! Nemrég vásároltam Önöknél új szemüveget. A lencse típusánál a következő szerepel: 5SP (HMC+). Ez mit jelent? Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Ágnes!

 

Mi nem így jelöljük termékeinket, ráadásul garanciakártyát adunk minden szemüveglencséhez. Ezen nem rövidítve szerepel a lencse típus, hanem teljesen kiírva. Ha nálunk vásárolta, fáradjon be üzletünkbe, és segítünk eligazodni a jelölésben.


2014-10-07Viki 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó!
Eddig "Acuvue Oasys" 1-2 hetes kihordású kontaktlencsét használtam, 8,4-es görbülettel. Mivel csak sportoláshoz, alkalmanként használom, szeretném ezt napi lencsére váltani - hasonló paraméterekkel az imént említett típus helyett a "1 Day Acuvue TruEye" lencsét találtam, ám ez csak 8,5-ös görbülettel vásárolható. Érdeklődnék, hogy ekkora mértékű görbület-eltérés esetén okozhat-e problémát utóbbi lencse viselése. Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Viki,

 

tapasztalataink azt mutatják, hogy 95%-os biztonsággal át lehet térni a trueye-ra 8.5-ös görbülettel. Kicsi az esély, hogy csalódjon.


2014-10-01mona 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!Havi lencséről váltottam napi lencsére,és a napi kontaktlencsém 8.4 BC,míg a havi kontaktlencsém 8.6 BC volt.Miért kell ebből kisebb?Ezek szerint a napi lencse 8.6 BC -vel nem jó nekem?Köszönöm a válaszát!
Válasz:

Kedves Mona,

elvileg jó lenne a 8.6-os napi. Nem tudom miért (esetleg anyagi megfontolásból?) preferálta az illesztő a 8.4-es napit, amikor több típus is létezik 8.6-os görbületben.


2014-09-24janakbacsi 
Kérdés:
lányom acuve trueye napi lencsét hord, de szeretne havit. -3,5 * 8.5 * 14.2
14 és fél éves. mit javasolna ön? köszönöm szépen válaszát.
Válasz:

Kedves Janakbacsi,

 

14,5 éves lánya szeme még fejlődik, 100x jobban kell ügyelni egészségére. Az egyik ma kapható legjobb lencsét viseli, miért akar megválni tőle? Max. kéthetes kihordási idejűt javasolnék, mint pl. acuvue oasys. Minél hosszabb a kihordási idő, annál könnyebb elcsábulni, és túlhordani a lencsét. Ha a Trueye-nál marad, és betart minden szabályt, 10 év múlva sem lesz gondja a lányának a lencseviseléssel.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia