Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2016-02-09Ádám 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó!
Eddig Iwear oxygen típusú, cilinderes kontaktlencsét hordtam 6 hónapig, mert a szemüveges boltban ilyet rendeltek neke. Most viszont szeretnék internetről rendelni, mert jóval olcsóbb, ugyanilyen viszont nem találtam. Milyen fajta lencse hasonló/ugyanilyen? A biofinity-ről mit gondol?
Válasz:

Kedves Ádám,

 

információim szerint az Ön által viselt lencse megegyezik a biofinity toric lencsével.


2016-02-05König Zita 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

Kontaktlencse viselésénél mi fontosabb? A víztartalma, vagy az oxigén áteresztőképesség. Sajnos sokszor kiszárad a szemem, már többfélét kipróbáltam, szemész nem lát elváltozást a szememnél, csak szárazságot. Másik kérdés, a legtöbb lencse tartalmaz uv védelmet, vagy csak azok ahol ez külön fel van tüntetve. Válaszát előre is köszönöm
Zita
Válasz:

Kedves Zita,

 

a legfontosabb az oxigén áteresztés. A víztartalom fontos amennyiben kevés a könny. Viszont a legtöbb esetben csak a szemcsepp az ami használ.

Érdemes kipróbálnia lencséjét szemcsepp használata mellett.

Az UV védelem biztosan azoknál a lencséknél van, ahol fel van tűntetve.


2016-02-04Lengyelné Thurner Hajnalka 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Sajnos kidobtam a lencse dobozát amit most használtam.Csak a régi lencsém márkáját tudom.SoftLens 66 de itt a görbület S/M - ként van megadva.Tudna nekem ajánlani hasonló lencsét?
Köszönöm a válaszát! Hajni
Válasz:

Kedves Hajnalka,

 

S/M 8.4-es görbületet jelentett. Ha hasonló lencsét szeretne, mint a soflens66 volt, akkor a Coopervision Frequency 55 AS-t javasolnám, ha sokkal jobbat, akkor pedig a Alcon AirOptix Night&day-t.


2016-01-26solymosiné pulai karolina 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
évek óta omniflex toric évas lencsét hordtam.az szemészem szerint csak ez jó,kipróbáltunk havit is,szilikon alapút is,d csak ez az egy vált be.most január 1-től megszűnt a gyártása.tudna nekem helyette másikat ajánlani?a paramétereim:jobb:BC:8,8,dia:14,5,PWR:+2,75,CYL:-4,00,AXIS:120
bal:BC:8,8,DIA:14,5,PWR:+1.75,CYL:-4.00,AXIS:55
Várom válaszát!Köszönettel:Karolina
Válasz:

Kedves Karolina,

 

ezekkel a paraméterekkel az egyedi gyártású Coopervision Proclear toric XR havi lencsét tudnám javasolni.

Szállítás kb. 5 hét.


2016-01-20Csilla 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Sauflon Clear Comfort kontaktlencsét hordtam évekig és meg voltam vele elégedve. Az optikám már nem árusítja ezt a típust ezért Alcon Air Optixra váltottam viszont ebben szemcsepp mellett is gyakran homályossá válik a látásom. Tudna ajánlani olyan lencsét ami hasonló a Cear Comforthoz csak nagyobb a légáteresztő képessége és jó minőségű? Egész nap monitor előtt ülök, ezáltal könnyen kiszárad a szemem. Előre is köszönöm a segítségét!
Válasz:

Kedves Csilla,

 

először a könnytermelés minőségét kellene ellenőrizni. Van-e elég kontaktlencse viseléséhez és megfelelő összetételű-e. Ráadásul sz.gép előtti munkavégzés során sokkal kevesebbet pislogunk, emiatt bárkinek könnyebben száradna a lencséje. Sőt akár az Ön által használt ápolószer sem megfelelő az Airoptix-hoz. Erről nincs információ.

Az Airoptix egy nagyon jó lencse, mielőtt mással próbálkozna, az alaphelyzetet (könny) kellene megvizsgálni. Tehát mondhatnám próbálja ki a Biofinity-t, de lehet az se lenne jó.

Keressen fel egy szemorvost, és vizsgáltassa meg a könnytermelést.


2016-01-19Bianka 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Eyecontact lencsefolyadékot használom byofinity kontaktlecsével, blink szemcseppel pár hónapja, és az utóbbi két hétben észrevettem, hogy estére bepirosodik, ereződik, kissé könnyezik az egyik szemem és gondoltam, talán a lencsefolyadék miatt lehet, talán rám nézve allergén hatású. Alapvetően érzékeny a szemem, talán a folyadék lecserélése javamra válna. Korábban sauflon lencsét használtam, ami miatt oxigénhiányos lett a szemem, így ajánlották a biofinity-t. Nagyon kényelmes, nem szúr vagy éget. Viszont a pirosság kissé aggaszt. Esetleg allergiáról lenne szó? (ugyebár január van). Köszönöm a válaszát! Bianka
Válasz:

Kedves Bianka,

 

elképzelhető, hogy valamelyik ápolószer egyik összetevője okoz allergiát. Ezt kideríteni csak vizsgálattal lehet, hogy a szempirosság allergiás eredetű-e. Javaslom keressen fel egy szemorvost.


2016-01-17Patócs Gabriella 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Hosszú évek óta Zeiss kontaktlencsét hordok, az utóbbi időben a Zeiss Contact DAY30 Compatic-ot. A víztartalma magas, de úgy tudom, az oxigén áteresztő képessége alacsony. Sokat ülök számítógép előtt, ezért egy hasonló "kaliberű", de nagyobb oxigén áteresztő típust keresnék a piacon. Mit ajánlana?
Köszönöm a segítséget!
Válasz:

Kedves Gabriella,

 

magas O2 áteresztésű lencse többek között pl.:

 

Airoptix Aqua, - és Night&day, Biofinity, Avaira, Purevision 2 HD, Acuvue Oasys stb.

 

Ezek közül a Biofinity-nek van a legmagasabb víztartalma, 48%.


2016-01-12Kondor Lászlóné, Ildikó 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Eddig Biofinity multifocal lencsét használtam, de váltani szeretnék.Görbület: 8.6;DIA:14;PWR:+1.0.Mindkét szem adatai megeggyeznek. Jobb szem a domináns.
Választhatok olyan lencsét aminél a görbület 8.7?
Előre is köszönöm a segítségét.
Válasz:

Kedves Ildikó!

 

Nem igen létezik 8.7-es görbülettel multifokális lencse, ami hasonló jó lencse lenne mint a Biofinity. Nem tudok ilyet ajánlani.


2016-01-08Szandra 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Eddig Pure Vision havi kontaktlencsét használtam, de szeretnék az Air Optix Day and Night-ra váltani, a görbület megeggyezik. Muszáj elmennem próbalencsét próbálni, vagy rendeljem meg és próbáljam ki magam?
Köszönöm a segítséget!
Válasz:

Kedves Szandra,

 

100% biztosan kijelenteni, hogy a váltás rizikómentes lesz lencsepróba nélkül nem lehet.

Viszont próba nélkül sem tud nagyon mellélőni.


2016-01-08Erzsébet 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
4 éve használok kontaktlencsét, eddig iWear DR Basic típust használtam (J: -5,50 B: -5,25). Szeretnék egy olyan lencsére váltani, aminek egyrészt nagyobb az oxigén-áteresztőképessége, másrészt esetleg több napi viselésre is alkalmas anélkül, hogy kivenném. Melyik fajtát tudná ajánlani?
A másik kérdésem, hogy a szemem görbülete: 8,7, viszont a honlapjukon nem találtam ilyen görbületű lencsét, ebben az esetben a 8,6 vagy a 8,8 értékűt érdemesebb megpróbálni? Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Erzsébet,

 

ma kapható egészséges viseletet nyújtó szilikon-hidrogél lencséket általában 8.6-os görbülettel gyártják. Ez azonban igen tág határok között illeszthető.

Amennyiben több napon keresztül folyamatosan is szeretné viselni lencséjét, akkor a Alcon/CibaVision AirOptix Night&Day-t javasolnám.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia