Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2016-04-05Réka 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

Az első kontaktlencsém Biofinity 8.6 volt.
A jobbos +2,75 a balos +3,00.
Ezek havi kontaktlencsék voltak.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy napi kontaktlencséből melyik volna jó nekem?

Válaszát előre köszönöm4
Üdvözlettel,
réka
Válasz:

Kedves Réka!

 

Amennyiben maradna a Biofinity gyártójánál, akkor a MyDay-t javasolnám. Jó lencse.


2016-04-04Kinga 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó.
Kérdésem a következő lenne, létezik-e kontaklencse a következő értékekkel:
J plan -2,75. 40° BC 9
B plan -3,25 140° BC 9
Ezeket az értékeket mérték az optikában, de csak 8,8as görbülettel volt lencse, az pedig nem forgott be a helyére. Ajánlottak egy másik optikát. Érdekelne, hogy érdemes-e megpróbálni vagy esélytelen mertmég nem létezik ilyen kontaklencse. Előre is köszönöm a választ.
Válasz:

Kedves Kinga!

 

Lágy lencsében a Coopervision Proclear RX toric lenne, ami egyedi gyártású, éves kihordású lencse. 1 darab ajánlott fogy.ára: 23000Ft. Beszerzését meg tudjuk oldani. Megrendelés esetén 10% kedvezményt tudunk adni.


2016-03-30Kőrizs Béláné 
Kérdés:
Tisztel Tanácsadó nem régóta hordok kontaktlencsét, szeretném kipróbálni a multifokális lencsét, mert olvasáshoz és utcára is kell szemüveg, az utcai +1,25 olvasó + 1,5O de nem tudom megrendelni mert nem tudom mi az az addició a lapomra nem irta rá a szemész aki vizsgált és a multifokál lencséknél azt meg kell adni válaszát előre is köszönöm
Válasz:

Kedves Kőrizs Béláné!

 

Eléggé zsákbamacska jellegű lesz a rendelése, ha vizsgálat és próbalencse nélkül szeretne multifokális k.lencsét viselni. Nem biztos, hogy elég ha szimplán kiválasztja a dioptriákat, multifokális k.lencse kiválasztása ennél picit bonyolultabb dolog. Tanácsom az lenne, konzultáljon illesztőjével, szemorvosával, és vizsgálat során válasszanak lencsét.


2016-03-25Erika 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó. Távolra és közelre van szemüvegem. A kontaclencsével élesebb a kép de közelre nem. Mindenből duplát látok. A szemem +2.50a közeli, a távoli +0.50. Minimális cilinder.Köszönöm válaszát.
Válasz:

Kedves Erika!

 

Problémájára neten keresztül nem tudok megoldást mondani, ahhoz vizsgálatra lenne szükség. Javaslom, fáradjon vissza a szemészetre, és a lencse illesztőjével konzultáljon.


2016-03-24Erika 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! Meg volt az első próba lencsém. Kényelmes de közelre ugyan úgy látok mint szemüveg nélkül. Air optrix astigmatist a próba lencse. Mi lehet az ok . Most várok másikat. Ha ön lenne a szemészem melyiket próbálná.köszönöm válaszát.
Válasz:

Kedves Erika!

 

Kevés az információ akár minimális segítségnyújtáshoz is. Mi volt az alapprobléma? Látásélesség lencse nélkül és lencsével mennyi? Az airoptix astigmatism lencse a távolralátást oldja meg, nem ez volt a cél?


2016-03-23Erika 
Kérdés:
Üdv. Szeretném kérdezni . Most próbálom a kontaklencséket. Nagyon száraz a szemem. Fognak nekem kontaklencsét találni? +2.50-es a szemem .minimális cilinderrel.köszönöm válaszát.
Válasz:

Kedves Erika!

 

Lesz-e megfelelő lencse szemeire, csak egy vizsgálat után lehetne megmondani.

Elképzelhető, hogy lencse+műkönny kombináció lesz a megoldás. Lencseválasztásnál konzultáljon erről a optometrista/szemorvossal.


2016-03-23Timi 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Jelenleg Biofinity lencsét használok (1,75; 2,225), azonban számítógéppel dolgozom és elég gyorsan kényelmetlenné válik, illetve kiszárad a szemem.
Tud esetleg olyan lencsét ajánlani, amely kényelmesebb az egész napos számítógép előtt üléshez?
Előre is köszönöm válaszát!
Válasz:

Kedves Timi,

 

sz.gép előtti munkánál, a monitort bámulva kevesebbet pislogunk, jobban szárad a szemünk. Ez bármelyik lencsével előfordulhat. Műkönny a megoldás, illetve pihentetni kell a szemeket óránként.


2016-03-20Budai Lajos 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Napi lencsét hordok, ám szeretnék havira váltani és online szeretném megrendelni. Na most a BC 8.6 most de a havira csak 8.7-et találtam. Nagy probléma ez? Válaszodat előre is köszönöm! :)
Válasz:

Kedves Lajos!

 

8.6-os görbülettel nagyon sok havi lencse kapható, kb. 10x annyi mint 8.7-tel.

Szerintem tudsz találni megfelelőt.


2016-03-19Joó Tímea 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó,

Viszonylag rövid ideje használok lencsét. Próbáltam Acuve Oasys lencsét, ami elég kényelmes volt, viszont nekem sajnos több esetben is elszakadt a lencse, lehet az én ügyetlenségem miatt. A másik, amit a vizsgálatnál még javasoltak az Avaira volt, ezért most ezt próbáltam, de nem kényelmes valahogy, érzem, és mintha még meg is akadna néha. A szemem görbülete 8.4, ami elég ritka, dioptria +2. Milyen lencse lehetséges még az adott méretben amit ajánlana? Köszönöm a választ.
Válasz:

Kedves Tímea,

 

az oasys lencsét javasolnám én is. Lencseszakadás előfordulhat az elején, amíg nem lesz gyakorlott lencseviselő. Hölgyeknél a hosszabb köröm okozhat problémát amíg - mint írtam - nem lesz gyakorlata.


2016-03-18Adrienn 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

5 évvel ezlőtt hordtam utoljára egy éven keresztül Pure Vision Toric havi kontaktlencsét amivel meg voltam elégedve.Ezután váltottam szemüvegre,de most ismét váltanék kontaktlencsére.A tegnapi nap folyamán meg is kaptam a havi Biofinity Toric próbalencsémet.Sajnos ezalatt a 2 nap alatt a szemszárazság tünetei jelentkeznek,valamint egy enyhe szem/fejfájás.Kérdésem ,hogy ez mitől lehet?Elképzelhető,hogy a Pure Vision anyagát jobban bírja a szemem mint a Biofinityét?Az optikus ajánlotta ezt a próbalencsét,mivel hogy ez már fejlettebb mint a Pure Vision,de sajnos nem vagyok megelégedve vele...Ön szerint melyiket válasszam?Vagy az is lehet h már nem alkalmas a szemem a kontaktlencse viselére(erre utaló megjegyzést nem kaptam a vizsgálat alkalmával)?
Adrienn
Válasz:

Kedves Adrienn!

 

Kérdéseire neten kersztül nem fogok tudni válaszolni. Ugyanis a pontos válaszhoz látni kellene szemeit, szükséges lenne egy könnytermelés vizsgálat is, hogy van-e elég könny és megfelelő minőségű-e. Fejfájást okozhatja a nem megfelelő dioptria, de ennek ellenőrzéséhez szintén vizsgálat szükséges.

Javaslatom, hogy konzultáljon a lencse illesztőjével. Amennyiben problémáira nem tud megoldást találni, akkor érdemes felekresnie egy másik szakembert.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia