Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2015-11-10Hajnal Anna 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Iwear Oxigen multifokális kontaktencsém van, két hete váltottam szemüvegről, és nagyon szeretem, egészen más az élet szemüveg nélkül.
Viszont közelre, olvasáshoz nem teljesen tiszta a kép, az apró betűk már homályosak.
Ezt a próbalencsénél is elmondtam az optikusnak, aki azt felelte, hogy multifokàlis lencsével nem mindig lehet tökéletesen beállítani a látásélességet.
Az a kérdésem, hogy másik tipusú lencsével van esély az élesebb látásra?
Köszönettel:
Anna
Válasz:

Kedves Anna!

 

Az ön által viselt lencsénél több variáció létezik arra, hogy jó távoli és jó közeli korrekciót érjünk el. Elképzelhető, hogy jobb látásélesség is elérhető közelre az ön esetében. Erre neten keresztül nehéz válaszolni, ehhez vizsgálat szükséges, mely során a kombinációk kipróbálhatók.


2015-10-28Hajdu Patrik 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Az lenne a kérdésem,hogy ma vettem havi kontaktlencset(Iwear oxygen),és ugye a próbalencsét megkaptam(eddig napi lencset hasznaltam,szinten Iwear),de ezt nem kalkulaltam bele,hogy ez egy honapos lencse "plusszba"amit vettem. Kb 2hete elore megvettem hozza a folyadekot-tartot,de azt nem is hoztam magammal(ma este mamameknal alszom),gyanitva hogy,este eldobom,reggel pedig beteszek egy napit,mert megyek vezetni(oktatas). Nem tudna esetleg valami tanácsot adni,hogy hogyan tudnam "megmenteni" ezt a lencset,ami most meg benne van a szemembe? Esetleg felbontanam a napit(azt kidobnam),es a helyere betennem ami most van benne,havit? Kb 7oran keresztul kene tarolni. Vagy ha benne aludnek(tudom nem ajanlatos,felek is tole) akkor az nagy problema lenne?-Holnap mar el tudnam rakni folyadekba.
Köszönettel: Hajdu Patrik
Válasz:

Kedves Patrik!

 

Elnézést, hogy csak most válaszolok. Sajnos a tanácsadás rovatunk nem feltétlenül a sürgős, akut problémát kezelésére szolgál, nem tudunk minden esetben gyorsan válaszolni a kérdésekre.

Szóval, az ilyen esetekben ápolószer nélkül nem igen menthető meg az a lencse. A napi lencse folyadéka nem arra szolgál, hogy benne lencsét tároljunk.

A benne alvás akár szóba is jöhetne, amennyiben az Iwear oxygen-ről van szó.

Remélem az átmeneti tároláshoz csapvizet nem használt.


2015-10-21Picur 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Kontaktlencsét viseleknapi min. 16 órát. Sajnos számítógép előtt töltöm az idő háromnegyedét, így folyton kiszárad a szemem. Szeretném kipróbálni a Bausch&Lomb szemcsepp/műkönnyét, amit itt, Önök is árulnak.
Az van írva, hogy kontaktlencsével együtt is használható. Ez azt jelenti, hogy belecsepegtethetem a szemembe lencse viselésekor? Legfőképpen olyanra lenne szükségem, hogy a nap folyamán ne kelljen ki-be vennem a lencsémet, ha kiszárad a szemem, és cseppentenem kell. Egyébként Biofinity kontaktlencsét viselek.
Köszönöm szépen előre is a válaszát!
Üdvözlettel,
Picur
Válasz:

Kedves Picur!

 

A Bausch+Lomb szemcseppet ajánlani tudom. Viszont ha még jobbat szeretne, akkor a Systane ultra vagy balance jöhet szóba. És igen, nem kell kivennie a lencsét cseppentéskor.


2015-10-07Szilvia 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
14 éve használok kontaktlencsét. Eddig 8,9 görbületű lencsét hordtam. De ilyen görbülettel csak a Biomedics nevű lencsét tudom használni. Annak idején a Focus Monthly Visitint viseltem, ami sokkal jobb komfortérzetet biztosított, mint a most használt Biomedics 55 Evolution. Ez utóbbi hamarabb töri a szemem. Szeretnék váltani, de nem tudom, hogy választhatok-e kisebb görbületű jobb minőségű lencsét. Tanácsát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Szilvia!

 

Sokféle egészségesebb viseletet biztosító lencse kapható. Ezek igaz mind kisebb görbületüek, de az alapnyaguk lehetővé teszik a megfelelő illesztést.

Ön előtt is már sokan kérdeztek hasonlót. Nekik is azt tanácsoltam, hogy ilyenkor érdemes egy próbalencsés vizsgálatot megejteni, hogy tényleg kényelmes a kiszemelt lencse.

A focus monthly lencse gyártója a CibaVision, tőlük az airoptix aqua és a night&day jöhet szóba, a biomedics lencsét a Coopervision gyártja, tőlük pedig a biofinity-t javasolnám.


2015-10-05Sz.N 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Szilikon-hidrogél (PureVision) lencsét kezdtem el használni, de a neten azt írták, hogy ehhez nem mindig megfelelő a sima kontaktlencse folyadák (amit én használok az az all in one light). Tudsz esetleg ajánlani egy gyengéd, jó minőségű szilikon-hidrogélhez való folyadékot?:) Előre is köszönöm a válaszod!
Válasz:

Kedves Netti,

 

javaslataink:

Biotrue

Optifree Pure moist


2015-10-01T.Cecília 
Kérdés:
Köszönöm a választ. Pont az ön által ajánlott lencsét szeretném. Csak nem tudom, Hogy HI LO vagy MED
Válasz:

Ahhoz, hogy választani tudjon, tudnia kell az addiciót (távoli és közeli dioptria különbsége). Ráadásul, domináns és nem domináns szemet is megkülönböztethetünk illesztéskor, ennek megfelelően akár különböző addiciójú lehet a két szem lencséje.

Általánosságban: +1,25D addicióig LO, +1,5 és +2,0 között MED, +2,25 és +2,5 között HI.

A fentiek miatt mindenképp célszerű lenne felkeresnie kontaktlencse illesztőjét, hogy próbalencsékkel ellenőrizze milyen dioptriákra van szüksége. Enélkül kicsit zsákbamacska lehet a vásárlás.

 


2015-10-01T.Cecília 
Kérdés:
Kedves Tanácsadónő!Szeretnék multifokális lencsét, 4 hónapja lett bevizsgálva a szemem. kaptam egy fajtát 14-es görbület 8,6 és +1,5 és -1,5.
A másik amit szeretnék nem -1,5 nek van jelölve hanem ADD HI / LO / MED
Köszönöm T.Cecília
Válasz:

Kedves Cecília!

 

Multifokálisként jó választás az Air Optix Aqua Multifocal.


2015-09-30Dominik 
Kérdés:
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy több helyen is olvastam, hogy sokan meg vannak elégedve egy drogériában kapható, Best View nevű lencsetároló folyadékkal. Áz ára lénygesen olcsóbb a "márkás" folyadékokhoz képest, de a minőségéről nemtudok semmit. Ön szerint érdemes kipróbálni? Esteleg ismeri a folyadékot és van valami tapasztalata vele kapcsolatban? Válaszát köszönöm!
Válasz:

Kedves Dominik!

 

Nem ismerem a Rossmann Best View ápolószerét, rákeresve ápolószertesztekben sem szerepelt, én legalábbis nem találtam róla információt. Mint sok másik ápolószer, ez is polyhexanide-ot tartalmaz, mely a fertőtlenítésért felelős.

A kontaktlencse viselés során igen fontos a megfelelő fertőtlenítés és tisztítás. Önnek kell eldöntenie, hogy szemei hosszútávú egészsége mit ér meg.

Mások által írt vélemények erről az ápolószerről:
kremmania.hu/kremek/rossmann-best-view-all-in-one-kontaktlencse-tisztito

 


2015-09-28Kopasz Judit 
Kérdés:
Kedves Áruház, a lányom eddig cooper Vision lebcsét használt, töri a szemét, váltanánk, ajánlották az Iwear Oxygen lencsét, Önök mit javasolnak????Köszönöm a választ!!!Üdv: Judit
Válasz:

Kedves Judit!

 

A Coopervision-nek rengeteg lencséje kapható. Ráadásul az Iwear Oxygen is az, nevezetesen a Biofinity.

Kérdés az, hogy melyik Coopervision termék a kényelmetlen. Ennek ismeretében lehetne pontosabb javaslatot tenni. Egyébként a Biofinity/Iwear Oxygen jó lencse.


2015-09-27Kisskata 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Szeretném megtudni, h az àtmérő mennyire fontos, 14,2 amilyet eddig hordtam, és az Alcontól talàltam 1 màsikat, ami megfelelne, visgont az 14,6 átm.Okozna diszkomfrz érzetet a nagyobb âtmérő?
Válasz:

Kedves Kata!

 

Úgy gondolom nem okoz gondot, viszont biztosat csak próbalencsés vizsgálattal lehetne mondani. Tartsa szem előtt, hogy amikor egy másik lencsére térünk át, kontroll vizsgálat szükséges.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia