Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336

Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2015-02-28Katalin 
Kérdés:
Tisztelt Lens.hu!

Rövidlátó vagyok, mindkét szememre -4,25 dioptiáju kontaktlencsét kaptam. Szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehetséges az, hogy habár távolra tökéletesen de közelre homályosan látok velük?
Előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Katalin!

 

A myopiás (mínusz) lencsét viselők - mint ön - közelre jól látnak. Ebből kifolyólag nem szeretnek közelre alkalmazkodni. Viszont lencsét viselve, távolra kikorrigálva már kell alkalmazkodni közelre nézéskor, pl. olvasásnál. Ez okozhat problémát. Főleg akkor jön elő ez a probléma, ha korábban szemüveget viselt és közelre nézéskor azt levette.


2015-02-28Vizi Szabina 
Kérdés:
Üdvözlöm! Napi lencsét kezdtem el hasznàlni. Egy nap halatt hány órát lehet benn a lencse? Egyből elkezdhetem használni egész nap?
Válasz:

Kedves Szabina!

 

Pl. egy szilikon-hidrogél napi lencsét reggeltől estig viselhet.


2015-02-27Dóra 
Kérdés:
Tisztelt Cím!

Pár hete kicsit vörös körvonal van a szivárványhártyám körül. Kb. 20 éve hordok kontaktlencsét. Lehetséges, hogy nem bírja már a szemem? Milyen lencsét tudna ajánlani? Gondolkoztam azon is, hogy talán át kellene térnem napi lencsére.

Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Dóra!

 

Javaslom keressen fel egy orvost és mutassa meg szemeit!


2015-02-27Mónika 
Kérdés:
Tisztelt Lens.hu!

Még soha nem hordtam kontaktlencsét, mert az optikusok azt mondják, hogy a szemem görbülete 10-es, amire nem gyártanak lencsét. Önöknek sincs ilyen kontaktlencséjük? Ha nincs, akkor nem tudnak valahol ajánlani?
Köszönöm a válaszukat!
Válasz:

Kedves Mónika!

 

10-es görbülettel nem forgalmazunk lencsét. Sajnos nem tudok segíteni ebben.


2015-02-26Károly 
Kérdés:
Tisztelt Lens. hu!

Szeretném megkérdezni, hogy mért -0,5 cilindernél ( mindkét szemre) mindenféleképpen szükséges cilinderes kontaktlencsét hordanom, milyen hátrányai lehetnek ha sima kontaktlencsét hordanék, romlana a szemem?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Válasz:

Kedves Károly!

 

Mivel a legkisebb cylinderérték kontaktlencsék (nem egyedi gyártású) esetében a -0,75cyl, így azt eldönteni kell-e vagy sem, csak látásélességvizsgálattal lehet. Elképzelhető, hogy azzal jobban lát, de igen sok esetben egy "sima" -0,5 szférikus lencsével is elérhető a kívánt látásélesség. Ha nincs túlkorrigálva a szeme, akkor nincs probléma.


2015-02-24seres rozália 
Kérdés:
Azt szeretném kérdezni h ha nekem plusz 10 dioptriás a szemem és lehet-e ilyen nagy diopriájú kontaktlencsét kapni valahol? Voltam már egy pár üzletben és azt mondták csak plusz6-ig készítenek előre is köszönöm
Válasz:

Kedves Rozália!

 

Akár +15,0ig is kapható kontaktlencse: lens.hu/biofinity-xr.html


2015-02-11Péter 
Kérdés:
Köszönöm a választ, elfogok akkor menni vizsgálatra. Egyébként amit használtam eddig annak az alapanyaga 45% methafilcon és 55% víztartalmú, valamint 14.5mm átmérőjű. A biofinity amit akarok az 14.0mm átmérőjű, alapanyaga Comfilcon A 52% és 48% a víztartalom
Válasz:

Kedves Péter!

 

Mindenképp javaslom a vizsgálatot. Ráadásul az átmérő is változna, emiatt a rizikó nő. Mint írtam, a vizsgálattal eldönthető, mely lencse a legmegfelelőbb szemeinek, így a felesleges pénzkidobás megelőzhető.


2015-02-10Péter 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Iwear Basic lencsét hordtam eddig 8.7-es görbülettel, váltani szeretnék Biofinity lencsére, ami 8.6-os görbületű. Megfelelő lesz vajon? Üdvözletem
Válasz:

Kedves Péter!

 

Lencseváltás esetén vizsgálatot javasolnék. Annak eredménye mondja meg jó-e a kontaktlencse illeszkedése vagy nem. Teljesen mindegy milyen lencséről váltana, és mire. Ilyen esetekben a vizsgálat szükségszerű.


2015-02-09Rábaközy Heni 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
20 éve hordok lencsét, legalább 15 éve 8.7-es görbülettel. Tény, h elavult kontaktlencsét (Acuvue 2-es) használtam eddig, de nem okozott még jelentős negatív következményt, nemrég vizsgálta meg a szemem egy szemészorvos mindenféle eszközzel. Ami viszont furcsa, hogy próbalencséből 8.4-est kaptam amikor megegyeztünk hogy korszerűbbre váltunk, és még annyit mondott, hogy ez már legalább szilikonhidrogél alapú -oké ezzel én is egyetértek - de ez a 0,3 tized eltérés Őszerinte semmilyen problémát nem okoz. - szerintem meg nem elhanyagolható -Ehhez képest homályosan látok, hiába ua. a dioptria, kevésbé éles a látásom, és sokkal jobban szárad és főképpen fárad!! a szemem. Konkrétan olyan érzés, mintha hátulról izzó vassal sütögetnék a szemem. Ez így normális h ignoráljuk a 0.3 tizedet?
Válasz:

Kedves Heni!

 

Előfordulhat, hogy a 8.4 is jó. Ez a vizsgálat során kiderül(ne). Gondolom az oasys lencsét kapta próbára, viszont abból létezik 8.8 görbülettel is. Netán az sokkal kényelmesebb lenne, javaslom kérdezzen rá a dokinál. Valószínű, hogy nagyon rácuppan a szemére a lencse a kisebb görbület miatt, ez okozhat problémát. Mindez feltételezés részemről, mivel 100% biztosak a diagnózisban akkor lehetünk, ha látnám szemeit a lencsével. Tanácsom a következő: jelezze a dokinak, hogy kényelmetlen a lencse, és létezik belőle 8.8 görbület is. Elvileg tud abból is próbát kérni a Johnson&Johnson-tól.


2015-02-05Budai Dávid 
Kérdés:
Kedves tanácsadó!
Az lenne a kédésem, hogy kell e valamenyi időig szemüveget hordanom vagy egyből lehet a lencse ? A másik kérdésem , hogy hol javasolja a vételt ? Előre is köszönöm
Válasz:

Kedves Dávid!

 

Szemüveg is szükséges a kontaktlencse mellé. Ha bármi probléma (pl. gyulladás) adódna, akkor mivel fog látni? Gyulladás gyógyulása alatt kontaktlencsét nem viselhet. Hol javaslom a lencse vásárlást? Nálunk?!


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia