Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2016-06-22Flóra 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Biofinity kontaktlencsét használok Complete Revitalens ápolóval. A folyadékom sajnos elfogyott,de a lencsét még hordanám két hétig. Két hét hordás után áttérhetnék az Iwear folyadékra,vagy már csak azt használhatom,amivel elkezdtem?
Köszönöm válaszát!
Válasz:

Kedves Flóra!

 

Bármikor válthat folyadékot, csak a lencsetokban ne keverje a kettőt.


2016-06-22Bela 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Az orvosom a kovetkezo adatokat adta meg kontaktlencsere:

J
SPH:0,00
CYL:-1,25
Axis: 90
Gorbulet: 8,7
Atmero:14.5

B
SPH:0,00
CYL:-0,75
Axis: 90
Gorbulet: 8,7
Atmero:14.5

A kerdesem az lenne, hogy milyen fajta lencset ajanlana, es hogy a cylinderes lencseknel az SPH 0,00 az normalis-e?
(A szemuvegemnel ez az ertek nem nulla :)
Válasz:

Kedves Béla,

 

a nulla dioptria teljesen szokványos. Kontaktlencse lehetőségek: air optix astigmatism, purevision toric, biofinity toric stb. Rengeteg lehetőség van.


2016-06-15Ferenci Zsolt 
Kérdés:
Az lenne a kérdésem hogy nekem 14,50-es átmérőjű kontaktlencsét írtak fel és hogy rendelhetek-e magamnak 14,00 átmérőjűt?
Válasz:

Kedves Zsolt!

 

Azért nem ártana, ha látná egy szakember szemeit egy kisebb átmérőjű lencsében. Javaslom, konzultáljon erről a szemészével, optometristájával. Látatlanban én nem garantálnám a megfelelő illeszkedést.


2016-06-15Szilágyi Ákos 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Olyan kérdésel fordulnék Önnhöz, hogy Iwear oxygen kontaklencsém van és mivel jelenleg hosszú utazáson vagyok elfelejtettem elrakni a tartomat. 1 nap múltán tudnék venni de addig bent lenne és aludnék benne. Esetleg ez okozhat problémát?
Válasz:

Kedves Ákos!

 

Elvileg nem okoz problémát az az 1 nap.


2016-06-12Patócs Gabriella 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Hosszú évek óta Zeiss kontaktlencsét hordok, az utóbbi időben a Zeiss Contact DAY30 Compatic-ot. A víztartalma magas, de úgy tudom, az oxigén áteresztő képessége alacsony. Váltani szerettem volna magasabb oxigénáteresztő képességűre: a Biofinity mellett döntöttem. Sajnos borzasztóan hamar, pár óra eltelte után már szemszárazságot észleltem a Biofinityvel, a Zeiss lencsével nem voltak ilyen panaszaim. A Zeiss lencse hidratációs képességeihez hasonló, de nagy oxigénáteresztő képességű lencsét tudna ajánlani?
Köszönöm a segítségét!
Válasz:

Kedves Gabriella!

 

Magas O2 áteresztéshez általában alacsony víztartalom tartozik. E lencsék közül is talán pont a Biofinity ami a legmagasabb víztartalommal rendelkezik. A Biofinity 48%-os. Nem tudok helyette alternatívát javasolni.


2016-06-07zsuzsa 
Kérdés:
17 éves gyerekemmel tegnap voltunk kontaktlencse illesztésen. Havi lencsét szerettünk volna de napit tettek fel neki, egyik szemére 8,7 másikra 8,5 görbületű 14,2-est. A végén a nagyobbat kicsit kényelmesebbnek érezte és ezért a vizsgáló hölgy egy doboz I Wear fresh napi lencsére beszélt rá minket. Mondtam hogy igazából havi lencsét szeretnénk, de mint kiderült ez egy újabb próba és náluk csak az Iweart lehet kapni, próbálni. A családban mindenki a biofinity havi lencsét használja, de ennek a görbülete 8,6 és 14 az átmérő. A kérdésem az lenne, hogy nem probléma -e hogy a napi 8,7 lencse helyett a havi 8,6 görbületű és 14 átmérőjűt vesszük. Nem akarok vele kísérletezni, de hiába megyek vissza az optikába ott újra az Iweart teszik fel neki én pedig a biofintyt szeretném rendelni, ha az is megfelelő. Az IWear egyáltalán nem tetszik, a Dk/t értéke pl.csak 28, sajnos ez csak itthon derült ki, biztos nem veszem többet.

köszönettel
zsuzsa
Válasz:

Kedves Zsuzsa!

 

sokan kérdezték már Ön előtt, ha átternek másik görbületre lehet-e gond belőle. Lehet is, meg nem is. Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. A gyermeke is érezte a különbséget a vizsgálat során a 8.7 és 8.5 között, pedig csak 0.2 mm a különbség.

A Biofinity aránylag tág határok között jó illeszkedő lencse, teljesen más alapanyagból készül, mint a kipróbált napi lencse. Gyermekének a legjobb választás egy szilikon-hidrogél alapanyagú napi lencse lenne, mivel még növésben van. Pl. 1-day Trueye vagy Total 1, esetleg Myday. Anyagi szempontokat is figyelembe véve a Biofinity is jó választás.


2016-06-02kago0726 
Kérdés:
Üdv! :)

"Acuvue Oasys with hydroclear plus" típusú kontaktlencsét használok. Nagyjából meg vagyok elégedve ezzel a típussal, többször tapasztaltam, hogy tovább is bírja, mint 1-2 hét, de nem szívesen kísérletezek a szemem épségével. Napi szinten használom 8-10 órát. Számítógép előtt, vagy klimatizált helyiségben, vagy úgy általában egy hosszabb nap végére már szoktam érezni, hogy elfáradnak, kiszáradnak a szemeim, de gondolom ez egyéb lencsénél sincs másképp, ha nem használ műkönnyet az ember. Szeretnék váltani havi cseréjű lencsére, de ebből a márkából nem létezik. Mit válasszak helyette?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Válasz:

Kedves kago0726!

 

Amennyiben nem anyagi okokból váltana havira, nem javaslom. Az oasys nagyon jó lencse, ráadásul a 2 hetes csereciklusa is egészségesebb lencseviselést nyújt, mint a havi.

A nap végi szemszáradásra pedig szemcseppet használjon. Havi lencsével is száradni fog a szeme.


2016-05-26Barbara 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Évekig Sauflon Uv55ös havi kontaktlencsét használtam,de sajnos megszűnt.
Paraméterek: D-3.25 Dia: 14.20 BC: 8.6
Szemészeten a Biomedicset adták helyette de nem vált be szemszárasság miatt és helyes használat során is mindig elszakad.
Tudna valami más márkájú terméket ajánlani,ami esetleg jó lenne?
Köszönöm válaszát!
Válasz:

Kedves Barbara,

 

próbálj ki a Proclear-t vagy a "nagytestvérét" a Biofinity-t.


2016-05-23Tóth Gábor 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Jelenleg sportoláshoz 1·Day Acuvue Moist egy napos lencsét használok ( +2,25, 14,2mm, görbület 9)
Szeretnék váltani havi lencsére. Air Optix Night & Day Aqua típusúra. Számít-e az hogy ennél a típusnál kisebb az átmérő és a görbület is?
Szívesen várom termékre vonatkozó ajánlatát, amennyiben ez a típus nem felel meg nekem.

Válaszában bízva, üdvözlettel:
Tóth Gábor
Válasz:

Kedves Gábor!

 

Elvileg számíthat a különbség, de sok választási lehetősége nincs. Bármely cég termékét nézzük 8.6 a választható görbület. A Night&day-nél még a 8.4, de túl kicsi a 9.0 után.

A Night&day egyébként egy igen jó lencse.


2016-05-19László 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó!

A szemüvegem dioptriája -3,50, mind a kettő. Kontaklencsénél ha ilyen dioptriájú lencsét választok, jó lesz? Vagy lesz egy pici eltérés, de az nem számít semmit?
Válasz:

Kedves László!

 

Kérdéséből arra következtetek, hogy kontaktlencse vizsgálaton még nem járt. A kontaktlencse dioptrája eltér -3,0 felett a szemüvegétől. De nem elég, ha tudja milyen dioptriájút viseljen, a kontaktlencse kezelését is ismernie kell.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia