Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2014-04-23Kitti 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
1,5 éve hordok kontaktlencsét, de otthon mindig szemüvegben vagyok. Barátom azt mondta hogy kontaktlencséből kisebb dioptria kell, mint szemüvegből. Nekem ugyanolyan a szemüvegem és a kontaktlencsém dioptriája is. Ez baj? (tökéletesen látok mind szemüveggel és mind kontaktlencsével)
Válasz:

Kedves Kitti,

 

a kontaktlencse dioptriája 3 fölött tér el a szemüvegétől. tehát nem törvényszerű, hogy különbözzenek.


2014-04-14Géza 
Kérdés:
Kedves Szakértő!
Biofinity lencsét viselek.Azt szeretném kérdezni,hogy használhatok-e Ophylosa szemcseppet? Válaszát előre is köszöm.
Válasz:

Kedves Géza,

 

a biofinity nem ionos.


2014-04-12Anna 
Kérdés:
Tisztelt Lens.hu!Van olyan színes kontaktlencse (0 dioptriás) aminek nincs görbülete se átmérője hanem csak az ember beteszi és kész?Itt inkább a görbületről lenne szó,hogy van-e olyan aminek nincs görbülete?
Válasz:

Kedves Anna!

 

Minden kontaktlencsének van görbülete és átmérője, mivel a lencse és szemünk is térbeli tárgy/test. Kérdésének sajnos nincs értelme.


2014-04-07Nóra 
Kérdés:
Tisztelt szakértő ! Iwear Bacic típusú lencsét hordok,ami 8.7 es görbületű. Szeretnék színes lencsét vásárolni ami Freshlook márkájú. Viszont ebből a legtöbb 8.6 -os. Lehet ebből valami gond ? Esetleg nem lenne megfelelő ?
Válasz:

Kedves Nóra,

 

biztosat akkor lehetne mondani, ha megvizsgálnánk a színes lencse illeszkedését réslámpa előtt. Elvileg nem szokott gondot okozni 0.1 eltérés , de ezt kijelenteni így neten keresztül réslámpás vizsgálat nélkül nem tudom és nem is akarom.


2014-04-04Bán Rita 
Kérdés:
Tisztelt Lens.hu!
Zöldesbarnás szemem van ès szeretném kiemelni,zöld kontaklencsével. Viszont 14,5 ös ármérőjű és 8,7-es görbületű kontaklencse kellene ès eddig még sehol sem passzoltak ezek az adatok. Tudna nekem ajánlani színes kontaklencsét,ami 14,5/8,7-es?
Válaszát előre is köszönöm!
Köszönettel: Rita
Válasz:

Kedves Rita,

 

színes lencsék pl. a CibaVision Freshlook lencsék 8.6-os görbülettel kaphatók. Színes lencsében nincs sok választási lehetőség görbület és átmérő terén.


2014-04-03Tünde 
Kérdés:
Kedves Szakértő! A lányom +3.50 és +3.25 cyl. számú szemüveget visel. Napi szinten sportol (kézilabdázik), ezért indokolt lenne a kontaktlencse viselése. Azonban az optikákban azt az információt kaptam, hogy ezzel a cyl. számmal nem gyártanak kontaktlencsét. Az lenne a kérdésem, hogy Ön ismer-e vagy létezik-e olyan gyártó, aki készít ilyen cyl. számmal kontaktlencsét. Válaszát előre köszönöm. Köszönettel és üdvözlettel: Tünde
Válasz:

Kedves Tünde,

 

azért egy próbát megérne pl. a J&J 1-day acuvue moist for astigmatism lencse, függetlenül attól, hogy csak -2,25 cyl-ig gyártják. A napi lencse a sporthoz kíváló választás, némi kompromisszummal elképzelhető aránylag jó látásélesség. Ami valószínű jobb, mint szemüveg nélküli sportoláskor lenne.

Egyébként csak egyedi gyártású lencse jöhetne szóba, mint amilyen pl. a Coopervision Proclear RX toric. Amennyiben ez érdekli Önt, írjon e-mailt erre a címünkre:


2014-04-03Ivett 
Kérdés:
KEDVES TANÁCSADÓ!
IWEAR DD COMFORT PRO NAPI KONTAKLENCSÉT HASZNÁLOK. OPHYLPSA SZEMCSEPPET HASZNÁLHATOK?
Válasz:

Kedves Ivett,

 

az iwear dd comfort pro - ami ugyebár egy focus dailies lencse - nem ionos lencse, így elvileg használható.

 

Kedves Kontaktlencsések!

 

Miért éri meg olyan szemcseppet vásárolni és használni, melynél ionos-nem ionos tulajdonságra kell figyelni, lásd ophylosa szemcsepp? Optikában vagy kontaktlencse webshopban vásárolt szemcseppeknél nem kell ezzel foglalkozni. Még pl. a Sauflon szemcseppnél sem, ami ráadásul kedvezőbb árú, mint a patikában megvásárolható Ophylosa szemcsepp.


2014-03-29Soltész Ágnes 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó?

A szemem 8,8 görbületű és +2,25 -ös dioptriát írt fel az orvos. Mindkét szememre ugyanazt. Milyen márkát, lencsetípust ajánl?

Előre is köszönöm válaszát!

Ágnes
Válasz:

Kedves Ágnes,

 

Johnson&Johnson Acuvue Oasys lencsét javasolnám.


2014-03-28Espár Csaba 
Kérdés:
Tisztelt szakértő.
Azt szeretném megtudni,hogy miért nem azt látom élesenn amire nézek?Nézek egy tárgyat fordítom a fejem balra és 20-30fok körül ki élesedik a kép.Multifikális lencsét hordok.Ez természetes?Ha egyenesen nézem akkor pedig homályos.Ez kb.húsz méter.
Előre is köszönöm a válaszát.
Válasz:

Kedves Csaba,

 

javaslom keressen fel egy szemorvost/optometristát, aki leellenőrzi a lencse illeszkedést és a látásélességet. Egyik kontaktlencsének sem kellene így működnie.


2014-03-24Imola 
Kérdés:
Tisztelt szakértő!
Próbáltam már Air Optix Aqua havi kontaktlencsét, majd átváltottam a B&L Purevision havi lencsére. Mindkettőt kényelmesnek találtam viszont, az Air Optix Aqua-t enyhe kék színe miatt cseréltem le (mivel többen ismerősöm is megjegyezte, hogy nagyon észrevehető, hogy kontaktlencsét viselek).
Most úgy döntöttem kipróbálnám a napi lencsét a könnyebb használat és biztosabb higiénia miatt. Mindkét szemem -1,50 dioptriájú, 8,6-os görbülettel és 14 mm átmérővel.
Milyen napi lencsét javasolna, amelynek oxigén áteresztőképessége 100 felett van, víztartalma is megfelelő, és lehetőleg ne legyen enyhe kék színezésű, a teljesen átlátszót is ugyanolyan jól tudom kezelni.
Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Imola,

 

a kék színezést szinte minden terméknél alkalmazzák a gyártók, hogy könnyebben megtalálható legyen a lencse az ápolószerben. De ez igen enyhe színezés.

Napi lencse lehetőségek:


Johnson&Johnson 1-DAY Trueye

 

CooperVision MyDay


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia