Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »
2014-03-03Dénes Erika 
Kérdés:
A multifokális lencsék közül eddig a Cooper V. lencséit rendeltem, ott volt a D ill. N jelölés szemenként, valamint a '+' kiegészítő 1,5 vagy 1 megjelölés. Ha a Ciba V. multifokálisát próbálnám ki, ott nem ezek a jelölések vannak (LO-MED-HI)Ebben az esetben hogy tudom kiválasztani a nekem megfelelőt?
Válasz:

Kedves Erika,

 

a Cibavision Airoptix multifokális kontaktlencsék más kialakításuak, mint a Coopervision multifokális lencséi, így lencsepróba nélkül rizikós az áttérés. A jó lencseválasztáshoz mindenképp próbát javasolnék.


2014-02-28Bafé 
Kérdés:
Üdvözlöm!
20 éve hordok kontaktlencsét. 2 évvel ezelőtt kezdődött a problémám.hirtelen nem tudtam hordani a lencsémet,szédültem benne,fájt a szemem. több szemésznél,kontaktológusnál is voltam. végül 1 dioptriával kisebb lencsét kaptam,bár a szemüvegem továbbra is ugyanolyan erősségű,és azzal látok jól,azonkivül más anyagú és görbületű lencsét kaptam.ez jó is volt ,de most ujra hasonló problémák vannak mit akkor,az uj lencsémmel is. igazából akkor sem tudták sehol,hogy mi a probléma oka...lehet allergia,meg a szemszárazság,de ez nem ad magyarázatot arra,hogy miért kellett gyengébb dioptriás lencse (2vel gyengébb a szemüvegemnél,korábban 1gyel volt gyengébb).Mi lhet az oka a problémáimnak? előre is köszönöm a választ! tisztelettel: Bafé
Válasz:

Kedves Bafé,

 

sajnos nem tudok segíteni az interneten keresztül, a korrekt válaszhoz látni kellene szemeit is.


2014-02-16Kővári Ádám 
Kérdés:
Tisztelt Szakértő!
Az lenne a kérdésem hogy milyen dioptriás kontaktlencsét használjak, ha a szemvizsgálaton ezeket az adatokat kaptam?
Jobb:
SPH +1,25
CYL +0,5
AXIS 30
Bal
SPH +1,50
CYL+0,5
AXIS 150
Eddig 8,6 görbületű lencsét használtam,de eddig nem volt cilinderem(nem tudom a kettőnek van e köze egymáshoz.
Előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Ádám,

 

kérdéséből arra következtetek, hogy nem kontaktlencse vizsgálaton járt, hanem csak egy "szimpla" szemvizsgálaton, ahol szemüvegdioptriát állapítottak meg. Azt tanácsolnám, hogy keressen fel ez ügyben személyesen egy kontaktológust, aki próbalencsével és magával a kontaktlencse vizsgálatban segíteni tud. Az Ön által feltett kérdésre nem lehet interneten keresztül válaszolni, ehhez a szemeit látni kellene stb.


2014-02-14Ági 
Kérdés:
Tisztelt Cím!
Köszönöm a választ, persze voltam szemorvosnál, kettőnél is, egyikük közülük professzor a debreceni Klinikán, ő állapította meg, hogy nagy baj nincs, "csak" száraz a szemem, pihentessem és javulni fog, ill. műkönny használat.
Javulást nem érzek sajnos.
Azért tettem fel itt is kérdéseket, mert itt kimondottan lencsésekkel foglalkoznak és bíztam benne, hogy talán több az ilyen tapasztalat.
Esetleg akik ide írtak ilyen szemszárazság témában, nekik javult?
Válasz:

Kedves Ági,

 

ha nem érez javulást, akkor is érdemes visszamenni az orvoshoz. Nagyon sokféle szemcsepp van a piacon, elképzelhető, hogy egy másik megfelelőbb Önnek. A szemszárazság túl tág fogalom. Nem csak a könny mennyisége fontos, hanem összetétele is.

Akik ide írtak szemszárazság miatt, nem tudom javult-e nekik. Sajnos nem osztották meg tapasztalatukat erről.


2014-02-13Ági 
Kérdés:
Tisztelt Cím!
21 év kemény lencse viselés után a szemem "besokallt", nagyon száraz. Van rá esély, hogy sok pihentetés (szemüveghordás) után még megjavul?
Egyébként nem piros a szemem, nem is szúr, csak ha hozzáérek a szemhéjamhoz, fáj.
A műkönnyek csak percekre enyhítenek a tüneteken, és utána szinte rosszabb.
Várható spontán javulás?
Üdvözlettel: Ágnes
Válasz:

Kedves Ági,

 

esetleg egy szemorvost felkereshetne mielőtt spontán gyógyulást vár.


2014-02-12Várnai Zsanett 
Kérdés:
Az általam eddig használt lencse a Ciba Vision-től a Precision UV volt. Sajnos nem lehet már kapni.A paraméterei a szemeimnek: mindkét szemem dioptriát illetően: -2,25, a görbületem: 8,4, a lencse átmérőm 14,4 mm volt. A kérdésem az lenne a váltáshoz milyen lencsét ajánlanak? Köszönöm!
Válasz:

Kedves Zsanett,

 

lehetőségek:

lens.hu/frequency-55-ab-aspheric.html

lens.hu/acuvue-oasys.html

 

Egyébként nem csak ezeknél, hanem bármely másikra történő váltás előtt tanácsolnék egy próbát szemorvosnál/optometristánál.


2014-02-11Liza 
Kérdés:
Üdv! Érdeklődnék, hogy miért nem lehet már Magyarországon egy ideje Focus színes lencsét vásárolni. Évekig használtam a Focus Evergreen lencséjét és imádtam. Pár éve azonban lehetetlen az országban hozzájutni mert nem forgalmazzák. Tudna esetleg segíteni abban, hogy hol juthatnék hozzá? Esetleg tud róla valamit, hogy miért nem forgalmazzák nálunk? Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Liza,

 

azért nem lehet itthon kapni, mert a CibaVision megszűntette a forgalmazását. Az USA-ból lehet rendelni. Gondolom azért, mert maga a Focus Monthly egy régi fejlesztésű alapanyagból gyártott lencse, a CibaVision az utóbbi években "már csak" a szilikon-hidrogél alapanyagra koncentrál. Viszont a színes lencsét kedvelőknek azért a Freshlook család megmaradt.


2014-02-11GM 
Kérdés:
Mi a különbség a Biofinity termékek között? Ha jól látom két féle dobozban árulják a 3 darabosat (az egyiken színes "buborékok" vannak, a másikon mintha egy hegy lenne ábrázolva), érdeklődnék, hogy van-e bármilyen, szakmai/viselet szempontjából fontos eltérés a kettő között? Mitől függ, hogy melyiket kell használni?

Köszönettel
Válasz:

Kedves GM,

 

a 3 és 6 darabos között az ég adta egy világon semmi, maximum a termékfotó, és a benne található lencsék darabszáma. A 6-os doboza az új design, ennyi.


2014-02-09hölgye dorina 
Kérdés:
Hány éves kortól szabad kontaklencsét használni?w
Válasz:

Kedves Dorina,

 

terápiás célból akár kisgyermekeknek is, de egyébként attól a kortól ajánlott, amikor a gyermek önállóan, felelősségtudatosan kezelni tudja a kontaktlencsét.


2014-02-07Tim 
Kérdés:
Air optix havi lencsét ajánlottak az Ofotértben. 2 hónapig próbáltam megszokni, azonban a szemem folyamatosan kiszáradt és homályosan láttam a lencsével. A görbület 8,6 , mindekettő -1,25. Tud valamit ajánlani?
Köszönöm
Válasz:

Kedves Timi,

 

sok lehetőség lenne (Biofinity, Purevision 2 HD, Oasys stb.) de mielőtt bármelyiket kiprobálná, javasolnám a könnytermelés ellenőrzését. A szem szárazsága miatt keresse fel szemorvosát.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »

Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia