Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2017-03-04Help 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
A kérdésem arra irányulna, hogy ha távolra +6,0 D-s normál kontaktlencsével látok jól, közelre a +8,5-essel, akkor a +6,0 dioptriás multifokális lencse High addícióval Ön szerint megfelelő lehet? Vagy az éles közellátás érdekében +8,5 dioptriásat rendeljek? Az optikában +5,75-ös multifokális próbalencsét kaptam alacsony addícióval, és közelre nagyon gyengén látok vele.
Köszönöm.
Válasz:

Kedves Help,

 

az Ön problémájához hasonlók megoldására vannak a vizsgálatok próbalencsével. Ott lehetne eldönteni, milyen dioptria kombináció a legjobb. Ami a leírtak alapján nem igen jött össze, véleményem szerint a high addició jobb lenne. DE, biztosat csak vizsgálat után lehet mondani.


2017-03-03Rita 
Kérdés:
Üdvözlöm!
Napi lencsere szeretnek valtani, mert mar nem erzem kenyelmesnek. Eddig a ciba air optix lencset hasznaltam, 8.6os gorbulettel. A dailis aquacomfortra szeretnek valtani, regebben mar probaltam is, de nem jelentene gondot, hogy annak 8.7 a gorbulete?
Válasz:

Kedves Rita!

 

A 8.7 nem hinném, hogy nagy problémát okozna. Ha szabad javasolnom, ne Dailies Aqua-ra váltson, hanem egy Airoptix után inkább a Total1-ra. Az Dailies Aqua O2 áteresztésben nagy visszalépés lenne.


2017-03-02Szakács Orsolya 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!A kérdésem az lenne hogy Biofinity 3 havi kontaktlencsét hordok mindkét szemre -8 de a dobozomon van egy szám CT4136A nem tudom hogy önöknél megtalálható ez a fajta lencse .vagy milyen lenne jó helyette?Előre is köszönöm! Tisztelettel Szakács Orsolya
Válasz:

Kedves Orsolya!

 

A Biofinity havi lencse megtalálható kínálatunkban. lens.hu/biofinity-1.html

CT4136A nem tudom mit takar, de az biztos, hogy nem ez alapján azonosítjuk be a Biofinity-t. És fontos, hogy a Biofinity nem 3 havi lencse, hanem havi kihordású, maximum egy dobozban 3 havi adag van. Remélem erre gondolt, és nem hordja 3x annyi ideig, mint szabadna.


2017-03-01Csenge 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Érdeklődni szeretnék hogy ezzel a dioptriával milyen lencsét tudnának ajánlani nekem:
Jobb: -4,5 +1,5 85fok
Bal: -4,0 +2,0 85fok
PD:59

Segítségét előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Csenge!

 

Semmilyet. 1. Ilyen cylinder adatokkal nincs kontaktlencse. 2. Mielőtt bármilyen kontaktlencsét is rendelne bárhonnan, keressen fel egy optikát, ahol a pontos kontaktlencse dioptriát megállapítják, és megtanítját annak kezelésére. Az Ön által megadott dioptria adatok gondolom a szemüveg adatai.


2017-03-01Lilla 
Kérdés:
Tisztelt Tanacsado!
Korabban kb. 8 evig az air optix aqua havi lencset hordtam, melynek 8.6 a gorbulete. Szeretnek napi lencsere valtani, jo alternativa lehet a Bausch&Lomb Biotrue one day?
Vagy esetleg a Dailis total1? Annak 8.5 a gorbulete, okozhat az problemat?
Válasz:

Kedves Lilla,

 

inkább a Total1. Kicsi az esély, hogy a 8.5 gondot okozzon.


2017-02-28Zsuzsa 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
52 éves vagyok, -2,5-es multifokalis, cilinderes látásproblémával. Szeretnem megkérdezni, hogy megfelelő megoldás-e, a multifokális kontaktlencsében a cilinder helyett -3-as és -2,75-ös simán multifokális kontaktlencse. Ezt kaptam próbára, jól látok vele, csak aggódom, hogy nem lesz-e gond, hogy erősebb a lencse.
Köszönöm a válaszát előre is. Zsuzsa
Válasz:

Kedves Zsuzsa,

 

ha megfelelő volt a látásélesség a vizsgálat során, akkor jó lesz a lencse dioptriája. Javaslom, hogy viselje legalább 1-2 hétig a próbalencsét, és csak azután rendeljen dobozzal, ha elégedett vele.


2017-02-27Éva 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
1-2 éve a J&J Acuvue kontaktlencséjét viseltem, bc8.4, DIA14.0 mindkét szememen -4,75 dioptriával, anyaga etafilconA volt. Sajnos ezt megszüntették, már külföldön sincs, próbáltam az Acuvue2-t és az Acuvue Oasys With Hidraclear Plust is. Egyiket sem érzem az igazinak, lenne még ötlete, hogy mit érdemes kipróbálni, vagy a kettő lencse közül melyik lenne a jobb vajon?
Köszönettel: Éva
Válasz:

Kedves Éva,

 

ön a 1-day acuvue lencsét viselte, 8.5-ös görbülettel. Napi lencseként a J&J-tól a 1-day moist-ot vagy jóval magasabb O2 áteresztéssel a 1-day trueye-t javasolnám. Ha kéthetest szeretne, akkor az oasys-t 8.4-el. Az előbbi két napi 8.5-tel rendelhető.


2017-02-25Glasses 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Multifokális kontaktlcsencsét szeretnék hordani.
Szemészorvos vizsgálata alapján közelre +8,5 dioptriával látok élesen mindkét szememmel, távolra +6,0-tal. BC: 8,6
Mit tudna ajánlani, mert az "addíció" és a "domináns/nem domináns szem" fogalma nem egyértelmű számomra?
Köszönöm.
Válasz:

Kedves Glasses!

 

Felsorolhatnék pár lencsetípust, de azzal nem jut előrébb. A megfelelő dioptriájú multifokális kontaktlencséhez elengedhetetlen a vizsgálat. A vizsgálat során megállapítják a távoli dioptriát, a domináns szemet stb. Amíg egy ilyen vizsgálaton, ahol próbalencsét is kap, nem vett részt, addig lutri a lencse kiválasztása.


2017-02-23Nick Jenő 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Az alábbi szemadatokat mérte a szemészet a szemvizsgálaton:
jobb: SPH -1,50 CYL +0,75 Axis 80 Cor.mn 0,00 Cor.ált 0,00 Nyers visus 0,4
bal: SPH -0,75 CYL 0,00 Axis 0 Cor.mn 0,00 Cor.ált 0,00 Nyers visus 0,6

Multifokális lencsét szeretnék hordani, és szeretném megkérdezni, hogy ezekkel az adatokkal az alábbi kontaktlencse jó választás-e:

Ciba AirOptix Aqua Multifocal
jobb: PWR -1,25 LO (MAX ADD +1,00) BC 8,6 DIA 14,2
bal : PWR -0,50 LO (MAX ADD +1,00) BC 8,6 DIA 14,2

Köszönettel
Jenő
Válasz:

Kedves Jenő,

 

ezt így eldönteni, hogy jó lesz-e a lencse az ön által megadott paraméterekkel, szerintem nem lehet. A cylinder értéke (jobb szem) valószínű, hogy nem elhanyagolható. Mindenképp azt javasolnám, hogy próbalencsés látásélesség vizsgálattal döntse el optikusánál, hogy milyen dioptriájú a legjobb. Enélkül elég zsákbamacska lesz a lencserendelése.


2017-02-23Eszti 
Kérdés:
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy milyen tünetei vannak a kontaktlencse túlhordásának?
Válasz:

Kedves Eszti,

 

sokféle  panaszt okozhat a kontaktlencse túlhordása. Lehet pl.: ereződés, gyulladás stb...

Nem szabad túlhordani, mert csúnya szövődmények lehetnek belőle.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia