Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2016-11-23hajnalcsillag 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Multifokális kontaktlencsét használok pár napja.A távolra látás nem olyan éles ,mint eddig volt a "sima"lencsével.Vagy ez természetes?
Lencse adatok:
Jobb szem: N: PWR:-6.00, Add:+1.00, DIA:14.0
Bal szem: D: PWR:5.50, Add:+1.00, DIA:14.0
Annyit még, hogy a bal szemem a domináns.
Köszönöm válaszát!
Válasz:

Kedves Hajnalcsillag!

 

Egyfokuszú lencsével élesebben fog látni távolra, mint a multifokálissal. A multifokális lencse kialakítása miatt van ez így. Ott körsávokban helyezkednek el a dioptriák, így távolra nézéskor előfordulhat, hogy épp nem a távoli dioptrián keresztül néz messzire. Kontroll vizsgálaton ezen (távoli látásélességen) valamelyest lehet javítani a dioptria változtatásával. Gondolom lesz ilyen kontroll, mivel elmondása szerint pár napja használja a próbalencséket. De mindenképp kompromisszumra kell felkészülnie.


2016-11-20Annamaria 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
2 hónapja iWear Hydro kontaklencsét használok,a folyadékból is az iWear márkát adták az üzletben.Szeretnék másik ápolófolyadékot,netről rendelve,mert jóval nagyobb kedvezmények vannak igy.
A kontaktlencse anyaga Omafilcon A. SoloCare Aqua folyadék megfelelő lenne?
Válasz:

Kedves Annamária,

 

a SoloCare Aqua ápolószer tökéletes választás a lencséhez, ami eredetileg egy Coopervision Proclear.


2016-11-12Gréti 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Tórikus próbalencsét viselek két napja, de nehezen szokja a szemem, kényelmetlen, mert csúszik az élesség, ha írást nézek, a bal látásom kontúrja oldalra húz, a jobb látásom kontúrja pedig fel-le irányba, együtt pedig viszonylag jó, de torzan nagyít mindent. Ezt megelőzően 3 évig szemüveget hordtam (jobb -7, bal -7,5), nagy dioptria, ezért gondoltam, hogy a kontaktlencse viselésekor, amíg megszokom, nagyítást érzékelek, de ez túlzott mértékű.
Most viszont az volt a megérzésem, hogy megcserélem a két lencsét, és remekül beálltak az élek, a bal teljesen jó, a jobb kicsit húz oldal irányba, de már szokom. A torz nagyítás is eltünt és kényelmes is. Lehetséges, hogy az optikában rosszul adták át és felcserélték a jobbot a ballal?
Jómagam erre mindig vigyázok, a próbakor pedig a doktornőre hagyatkoztam, a lencsében jöttem el, és este pedig figyeltem, hogy hogyan teszem a tartóba.
Most viszont rendben van. Elbizonytalanodtam és azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges, hogy elcserélték a két oldalt, vagy esetleg a beállítások így lettek megfelelőek? Egyáltalán leheteséges egy jobb kontaktlencsét bal szemen viselni, vagy a beállítások szigorúan csak jobbosak és balosak lehetnek?
A dioptria mindkét szemre -6,00 a CYL -0,75, az AXIS jobb: 20, bal: 180

Köszönöm a válaszát!
Válasz:

Kedves Gréti,

 

kontaktlencsénél nincs bal és külön jobb oldal. Így könnyen elképzelhető, hogy felcserélte a két lencsét. Írta is, hogy csere után helyreállt a látásélesség. Amennyiben a lencsék megcserélése után se lát jól, akkor érdemes visszamenni a doktornőhöz.


2016-11-08Betti 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó! A segítségét szeretném kérni. Bioflex multifocal lencsét használok. A legutóbbi rendelésemet követően vettem észre, hogy a lencse dobozán az eddigi comfilcon A megnevezés helyett omafilcon B szerepel és a számok sem stimmelnek, 8,6 helyett 8,7 és 14 helyett 14,4. /BC és DIA/ Kérdésem az lenne, hogy okozhat-e ez valamilyen problémát. Köszönöm válaszát!
Válasz:

Kedves Betti,

 

az omafilcon B alapanyag egy hidrogél típusú, míg a comfilcon A szilikon-hidrogél. A comfilcon A emiatt kb. 6x több oxigénáteresztéssel bír, tehát jóval egészségesebb viseletet nyújt. Amennyiben elnevezésre ugyanazt a lencsét rendelte, akkor javaslom, kérdezzen rá miért mást kapott.


2016-11-07Szakál Csilla 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó! Biofinity lencsét használok, s elégedett vagyok vele.Az a kérdésem, hogy a Rossman-ban kapható BestView All-in-one Lösung ápolófolyadékot megfelelőnek tartja-e hozzá. Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel: Csilla
Válasz:

Kedves Csilla,

 

egy biofinity lencséhez, meg úgy egyébként is egy picit komolyabb hatásfokkal rendelkező ápolószert használjon. Ha kiszámolja, szerintem nem sokat spórol 2-3 hónap alatt, míg egy nagy flakon ápolószer elfogy.


2016-11-07Szabó Ildikó 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Kontaktlencsét szeretnék rendelni internetről. Jelenleg van kontaktlencsém, optikában vásároltam. Nincs vele semmilyen problémám, csak bizonyos okok miatt az internetes rendelést kell választanom. A kontaktlencse dobozán olyan adatok vannak amikkel sajnos sehol nem találkoztam, hogy pontosabban kitudjam fejezni magam inkább leírom őket:
Jobb: SP.-4.00 CP.-1.25 AX.160 BC. 8.60 DIA 14.2

Bal: SP.-4.00 CP.-0.75 AX.20. BC 8.60 DIA 14.2

Találkoztam weboldalakon a BC-vel és a DIA-val. A többivel sanjnos nem. Kérdésem az lenne hogy azok mit jelentenek és hogy mit tanácsol nekem a rendeléssel kapcsolatban. Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Ildikó!

 

Jobb: SP.-4.00 CP.-1.25 AX.160

Bal: SP.-4.00 CP.-0.75 AX.20

 

Ezek konkrétan a dioptria adatok. Szférikus az első, aztán a cylinder dioptria majd annak a foka (AX). Ezek egy rendeléshez nélkülözhetetlen adatok. Ha nem tud dönteni lencsét illetően, küldjön egy e-mailt a -ra és segítünk.


2016-11-04Bia 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Ha a tórikus lencse adataim szerint görbület: 8.7 és átmérő: 14,5,
rendelhetek 8.6 és 14,2 átmérőjű lencsét,
vagy inkább nem ajánlja, mert ezzel már változhat a többi mért adat?
Tehát az átmérő és a görbület befolyásolja a látás élességét és a kényelmes illeszkedést?
Köszönöm a válaszát!
Válasz:

Kedves Bia,

 

minimális differencia, ami kis mértékben befolyásolhatja a kényelmet, de erre kicsi az esély. A 8.7 / 14.5 lencse nem megfelelő? Mindenképp le szeretné váltani?


2016-10-31Dobos Anikó 
Kérdés:
Jónapot! Azt szeretném kérdezni hogyha van a lencsémre cylinder íratva, de a legkisebb(0.75) akkor muszáj tórikus lencsét rendelnem? vagy a sima lencse is jó??
Válasz:

Kedves Anikó!

 

Ezt a kérdést vizsgálat során kellene eldönteni, és nem Önnek, hanem a vizsgálónak. Ha a látásélesség megköveteli, akkor cylinderes szükséges.


2016-10-26Harangi Anett 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!
Olyan kérdésem lenne, hogy a szememnek a görbülete 8,6. Volt egy lencsém aminek a görbülete 8,6 volt az átmérője pedig 14mmm. Ennek a lencsének a viselése nem volt olyan kényelmes, mint a 8,6 görbületű, de viszont 13,8 mm-nek. Az lenne a kérdésem, hogy akkor nekem, 8,6 görbületű de viszont kisebb átmérőjű lencsét célszerű venni? Várom válaszát.
Válasz:

Kedves Anett,

 

ha a 8.6 és 13.8 átmérőjű lencse kényelmesebb, akkor viselje azt. Tapasztalataink szerint az alapanyag fontosabb a kényelem szempontjából, mint az átmérő 0.2 változása. Biztos vagyok benne, hogy a kisebb átmérőjű lencsének teljesen más az alapanyaga, mint a másiknak. Emiatt tartja azt kényelmesebbnek.


2016-10-21Szabó Ildikó 
Kérdés:
A következő problémával állok tanácstalanul: 8 éve használom az Air Optix Aqua havi lencsét, sose volt vele problémám. Bár elvileg néha estére is bennmaradhat, mindig kivettem alvás előtt. Pár hónapja kezdett kényelmetlenné válni a viselete. Szárazságérzet, kényelmetlen viselet pár óra elteltével. Elkezdtem felváltva hordani szemüveggel, de nem történt javulás. Majd kötőhártyagyulladás alakult ki. Ekkor elmentem orvoshoz, a gyulladást szépen kikezeltük, a gyógyulás alatt, természetesen szigorúan csak szemüveget viseltem. A doktornő ajánlott lubrikáló cseppet, és hogy kezdjek el napi lencsével visszaszokni. Így azt is kiküszöbölhetnénk, hogy a folyadékkal, vagy esetleg a tartó higiéniájával lenne baj. 1.5 hétig problémamentesen viseltem a napi lencsét (Cooper Vision) így két napja felbátorodtam, hogy ismét megpróbáljam a havit. Újat tettem be, természetesen, a steril csomagolásból. Az elején még egészen rendben volt, de délutánra ismét száraz, szúró érzés. Kivettem. Estére ismét begyulladt. Egyszerűen nem értem, mi lehet a baj. Egy esetleges márkaváltás megoldaná a problémát? A napi lencse hosszútávon eléggé költséges lenne... A tanácsokat, ötleteket előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Ildikó!

 

Elmondásából arra következtetek, hogy csökkent a könnytermelése. Nem gondolnám, hogy sok változást hozna egy másik lencse, inkább szemcsepp használatát javasolnám. Pl. Systane ultra vagy ballance. Könnytermelést megvizsgálták? Ha nem, javasolnék egy ilyen vizsgálatot. Ha a szemcsepp sem hozza a várt változást, akkor esetleg érdemes a lencsecseréjén gondolkodnia, talán a J&J oasys-t lenne érdemes majd kipróbálnia.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia