Ügyfélszolgálat: 36-30-8266336


Tanácsadás

Új kérdés
Név:

E-mail:
Kérdés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:

Elküldés
2016-05-23Tóth Gábor 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Jelenleg sportoláshoz 1·Day Acuvue Moist egy napos lencsét használok ( +2,25, 14,2mm, görbület 9)
Szeretnék váltani havi lencsére. Air Optix Night & Day Aqua típusúra. Számít-e az hogy ennél a típusnál kisebb az átmérő és a görbület is?
Szívesen várom termékre vonatkozó ajánlatát, amennyiben ez a típus nem felel meg nekem.

Válaszában bízva, üdvözlettel:
Tóth Gábor
Válasz:

Kedves Gábor!

 

Elvileg számíthat a különbség, de sok választási lehetősége nincs. Bármely cég termékét nézzük 8.6 a választható görbület. A Night&day-nél még a 8.4, de túl kicsi a 9.0 után.

A Night&day egyébként egy igen jó lencse.


2016-05-19László 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó!

A szemüvegem dioptriája -3,50, mind a kettő. Kontaklencsénél ha ilyen dioptriájú lencsét választok, jó lesz? Vagy lesz egy pici eltérés, de az nem számít semmit?
Válasz:

Kedves László!

 

Kérdéséből arra következtetek, hogy kontaktlencse vizsgálaton még nem járt. A kontaktlencse dioptrája eltér -3,0 felett a szemüvegétől. De nem elég, ha tudja milyen dioptriájút viseljen, a kontaktlencse kezelését is ismernie kell.


2016-05-18Kőhalmi Dezső 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!

Kérdésem volna -nyilván a konkrét optikusi szemvizsgálat a legmegfelelőbb eljárás-, de a bevett eljárás szerint (amennyiben van ilyen), a szemvizsgálatkor mért, és a szemüveglencsékhez is meghatározott dioptriamérethez képest mekkora dioptriájú kontaktlencsét ajánlatos javasolni? Közellátó, vagyis mínuszos dioptria esetén, ha jól tudom valamivel kisebb dioptriát érdemes/szokás előírni a lencse közelsége okán. Ez mit jelent, negyed, fél, háromnegyed, vagy akár egész dioptriával kevesebbet? Mert mindegyik esettel találkoztam már. Olyannal is, hogy a bemért szemdioptriával megegyezett teljesen a kontaktlencse-dioptria. Valamint olyan felvetéssel is találkoztam már -ami reálisnak tűnik-, hogy csak +-4 dioptria felett szükséges a kontaktlencse-dioptriakorrekció. Vagy akár a negyed dioptriákkal csökkenő próbalencsékkel érdemes eldönteni, hogy melyik a kényelmes, mert nincs a korrekcióra egyértelmű, bevett, szigorú szabály, s akár a fél, akár a negyed dioptriával csökkentett, akár a nem változtatott kontaktlencse is ugyanolyan jó lehet, szemben a szemüveg lencséjének precíz, fix dioptriameghatározásával? Igazából a bevett szokásra, a leggyakoribb eljárásra e korrekció tekintetében (ha van ilyen) volnék kíváncsi. Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:

Kedves Kőhalmi Dezső!

 

3 dioptria felett van eltérés, mínusz dioptriáknál a kontaktlencse kisebb dioptriájú, -3 és -6 között általában 0,25-tel, felette 0,5-tel vagy többel kevesebb. Próbalencsés vizsgálattal eldönthető.


2016-05-17Mónika 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Kb.2 éve használok kontaktlencsét, volt már IWear Oxygen is, de most az Alcon akció keretében vettem egy Night&Day-t. Nagyon kényelmes (bár éjszakára nem merem bent hagyni). Nem tudom, melyik márka lenne a legjobb... Ön melyiket ajánlaná? A számítógép sajnos a munkaeszközöm, Dioptria +2,75 és +3,25 / 8,6 / 13,8. Valamint azt szeretném megkérdezni, hogy Ön javasolja minden este a lencsék tisztítását, mielőtt beletesszük a folyadékba, vagy kb. 2-3 naponta is elég? Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Mónika!

 

A Night&day lencse az egyik legjobb. Ha bevált, ne keressen másikat. "lencsék tisztítását, mielőtt beletesszük a folyadékba" alatt gondolom azt érti, hogy dörzsöléssel is tisztítsuk-e. Én mindenkinek javaslom. Kb. 10 másodperces procedúra lencsénként, cserébe mechanikus tisztítást is kap a lencse. Szóval nyugodtan elvégezheti naponta is.


2016-05-17Márió 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó!

Mi a különbség a a 14,2 és a 14,0 átmérűjű lencse között (görbület: 8.6, mind a két lencsénél)? Nekem 14,2 átmérűjű lencsém volt, lehet,hogy ezért csúszott le a szememről, és ha az utóbbit próbálom ki, akkor rendesen fog helyezkedni a szememen?
Válasz:

Kedves Márió,

 

a különbség 0,2 mm. Anélkül, hogy látnám a lencse illeszkedését szemein (réslámpás vizsgálat) nem lehet megmondani az átmérő vagy a görbület a ludas. Javaslom menjen vissza szemorvosához/optikusához egy kontrollra.


2016-05-12Révész Edina 
Kérdés:
Tisztelt Tanácsadó!
Kb. 10 éve hordok kontaktlencsét, munkámból kifolyólag sokat, 8-10 órát dolgozok számítógép előtt, nagyon szárad a szemem. Avaira két hetes kontaktlencsét plusz Refresh szemcseppet ajánlották, de nem igazán vált be. Érdeklődnék, hogy melyik havi vagy két heti kontaktlencsét ajánlaná? Dioptira -4,25 és -4,5. Válaszát előre is köszönöm!
Válasz:

Kedves Edina,

 

hát nagyon nehéz. Talán Biofinity-t lenne érdemes kipróbálni. Mivel szemcsepp mellett is kényelmetlen a kontaktlencse, elképzelhető, hogy nem talál megfelelőt. Eleve már az Avaira is nagyon jó lencse, és az se vált be.

Talán még a lencseváltás előtt érdemes lenne más szemcseppet kipróbálnia, Systane Balance-t vagy a Biotrue szemcseppet.


2016-05-10Sylvy 
Kérdés:
Kedves Tanácsadó!

Száraz szemre melyik napi lencse lenne a legoptimálisabb választás, 8,6 görbület és +1 dioptria esetén?
Válasz:

Kedves Sylvy,

 

javaslataim: Dailies Total 1 és 1-day Trueye


2016-05-04Olivia 
Kérdés:
Kedves tanácsadó!

IWear Oxygen kontaktlencsét használok. Ezt milyennel tudnám helyettesíteni? Olyat szeretnék, amelyiknek jó az oxigénáteresztő képessége, és egész nap használhatom. A Biofinity megfelelő lenne erre? http://lens.hu/biofinity-1.html?mkod=10
Válasz:

Kedves Olivia,

 

a Biofinity tökéletes választás lenne.


2016-04-30Nina 
Kérdés:
Tisztelt tanácsadó!

Normális az, hogy ha nem pislogok, akkor egyszerűen lecsúszik a szememről a színes kontaklencsém?
Válasz:

Kedves Nina,

 

nem. A lencse egyszerűen nem jól illeszkedik. Jelezze ezt optikusa/optometristája/szemorvosa felé.


2016-04-28Erika 
Kérdés:
Kedves tanácsadó. Mostmár tényleg nemtudom mi az ok. Több próbalencsém volt. Ami távolra jó az nemjó közelre ami közelre jó nem jó távolra. Mi lehet a baj. Az optikus annyit mond nem mindig sikerül.köszönöm válaszát.
Válasz:

Kedves Erika!

 

Sajnos látásvizsgálat nélkül erre a problémára választ nem tudok adni.


Általános tudnivalók Akciók Vásárlási információk Szállítási információk Garancia